Ministrul liberal al Energiei, vizită oficială în SUA

0
552

Dezvoltarea programului nuclear civil şi întărirea parteneriatului strategic în domeniul energiei sunt priorităţile pe care le voi aborda în cadrul vizitei de lucru pe care o fac săptămâna aceasta în SUA, a anunţat, luni, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Astăzi am avut un dialog foarte bun, la Washington, cu reprezentanţi ai companiilor americane şi canadiene, care sunt parte a proiectului care prevede construirea unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă. Am discutat cu cei de la SNC-Lavalin, Fluor Corporation şi cu cei de la Sargent & Lundy.

Totodată, am avut un schimb de idei şi cu reprezentanţii NuScale care construiesc reactorul modular de mici dimensiuni, de la Doiceşti. Alături de partenerii americani, canadieni şi francezi modernizăm şi dezvoltăm energia nucleară din România”, a scris pe Facebook ministrul Energiei.

Acesta a precizat că la discuţiile cu reprezentanţii companiilor americane şi canadiene au mai participat E.S. ambasadorul României în SUA Andrei Muraru, consilier la Cancelaria prim-ministrului, George Agafiţei, CEO-ul SN Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă, precum şi alţi oficiali ai acestei.

Leave a reply