duminică, martie 26

Ministrul rus de externe: „Rusia vrea ca poporul ucrainean să fie independent”

0
514

Rusia dorește ca poporul ucrainean să fie independent și să aibă posibilitatea de a-și alege liber destinul, a declarat vineri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, potrivit Reuters.

Ministrul rus le-a spus reporterilor că poporul ucrainean trebuie să aibă acum șansa „să-și aleagă propriul viitor”. Acesta a acuzat națiunile occidentale că militarizează în mod deliberat țara.

„Suntem pregătiți pentru negocieri, în orice moment, de îndată ce forțele armate ucrainene vor asculta apelul nostru şi vor depune armele”, a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă, la o zi după declanşarea ofensivei ruse în Ucraina.

Lavrov a mai spus că Rusia va asigura demilitarizarea Ucrainei, dar nu vede nicio posibilitate de a recunoaște actualul guvern ucrainean ca fiind democratic. Acesta a spus că Moscova nu vrea ca „neonaziştii” să guverneze Ucraina.

Lavrov a spus că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mințit când a spus că este gata să discute despre statutul neutru al Ucrainei.

Înaintea conferinței de presă, ministrul rus de externe s-a întâlnit vineri cu reprezentanți din cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, potrivit digi24.ro.

Leave a reply