sâmbătă, iulie 13

Ministrul Justiţiei, tinerilor: „Te poţi distra şi fără droguri”

0
196

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a discutat cu mai mulţi tineri chiar înainte de un concert desfăşurat la Mioveni, afirmând că adolescenţii resimt „o imensă presiune”, fie din familie, fie de la şcoală spunându-le că „tentaţii sunt peste tot”. „Te poţi distra şi fără droguri”, a fost mesajul demnitarului pentru tineri.

Ministrul Gorghiu a vorbit cu tinerii din judeţul Argeş în cadrul dezbaterii „Drogurile la volan = închisoare”, organizate la Mioveni.

„Dacă adulţii ar sta mai des de vorbă cu ei, i-ar înţelege mult mai bine! Am vorbit relaxat aseară două ore şi ceva cu adolescenţi din Argeş. 14-20 de ani. Aproape toţi mi-au spus că ştiu pe cineva care consumă droguri. I-am întrebat: aţi avea curajul să demascaţi un furnizor de droguri? Mulţi au zis că da. Sunt tineri, sunt cool, dar pe umerii lor există o imensă presiune. Care vine fie din familie, fie de la şcoală, din absolut orice cauză. Şi tentaţii sunt peste tot.

De la petrecerile unde <prietenul unui prieten> îţi oferă ceva până la colegii care îţi spun că <strici atmosfera> dacă refuzi să consumi. Este terenul fragil pe care traficanţii şi dealerii de droguri îl exploatează la extrem. Şi până la o tragedie de genul celei de la 2 Mai linia de demarcaţie este tare subţire. De aceea, tinerii trebuie să fie informaţi, să ştie unde găsesc sprijin, cum să se ferească”, a transmis ministrul Alina Gorghiu.

Leave a reply