vineri, februarie 3

Ministrul Justiţiei, despre numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ: ”E ca şi când ai pune lupul paznic la stână”

1
1284

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susţine că deputatul PSD Florin Iordache este incompatibil cu funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ ”din perspectiva integrităţii profesionale”.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a fost întrebat, miercuri, la Ploieşti, despre numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ şi a apreciat că este incompatibil.

”Este incompatibil cu funcţia respectivă din perspectiva integrităţii profesionale. Nu neagă nimeni domnului Iordache experienţa în Parlament, dar tocmai că această experienţă a demonstrat că este orientat către subminarea legilor în general, legilor Justiţiei în special, or Consiliul Legislativ este un organism menit să consolideze această legislaţie. E ca şi când ai pune lupul paznic la stână, cam aşa”, a afirmat Cătălin Predoiu, citat de News.ro.

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit ca Florin Iordache să fie preşedinte al Consiliului Legislativ. Votul a fost secret, cu buletine.
Au fost 185 de voturi „pentru” şi 43 de voturi „împotrivă” la Florin Iordache. Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR, a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi „împotrivă”, iar fostul judecător al CCR Augustin Zegrean, propus de PNL, a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”.

1 comment

Leave a reply