luni, septembrie 26

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat noi capacităţi de producţie în sectorul energetic până la sfârşitul anului

1
795

„Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunţat noi capacităţi de producţie în sectorul energetic până la sfârşitul anului. Acesta a spus că la CE Oltenia va creşte producţia din mai, iar centrala de la Iernut va fi gata până la sfârşitul anului.

Reprezentanţii Guvernului au avut marţi o întâlnire cu reprezentanţii companiilor Romelectro, Hidroconstruct, Hidroelectrica, CE Oltenia şi CE Hunedoara pentru analizarea planurilor de investiţii în vederea asigurării securităţii energetice a României”, conform portalului Ziarul Financiar

Potrivit ministrului Virgil Popescu CE Oltenia îşi va creşte capacitatea de producţie din luna mai cu 300 MW, iar până la sfârşitul anului va fi dată în folosinţă Centrala de la Iernut, care va furniza alţi 210 MW.

Daniel Burlan, CEO CE Oltenia: Decizia Comisiei Europene de a aproba ajutorul de stat pentru companie

Complexul Energetic Oltenia

 

Acesta a anunţat, de asemenea, că investiţiile pentru obţinerea energiei din sistemul hidro vor asigura alţi 200 de MW, începând cu anul viitor.

Virgil Popescu spune că la finalul lunii martie vor fi lansate call-uri de proiecte, care vor fi finanţate cu fonduri din PNRR, în valoare de 960 milioane euro, care vor genera o capacitate suplimentară de producere a energiei electrice de 260 MW. El mai spune că, prin Fondul de Modernizare, în această toamnă vor fi depuse proiecte pentru dezvoltarea capacităţilor de producere a energiei, cu o valoare de 2,8 miliarde euro.

1 comment

  1. Gligan Nicolae 9 martie, 2022 at 14:30 Răspunde

    De ce nu este tras la răspundere Dragnea pt că nu a tratat cu americanii că să înceapă distribuirea de gaze din Marea Neagră? Dar a reușit să vîndă MOL–OMV rezervele de gaz din platforma Mangalia! Americanii de la EXXON au pus în valoare zăcământul și pur și simplu nu au fost lăsați să înceapă distribuirea în România a gazului! Oare de la cine a primit ordin Dragnea să nu lase darea în exploatare a gazelor din Marea Neagră? Ce face SRI și SIE dacă nu iau măsuri în această problemă de securitate națională? Or fi și ei pe statul de plată al lui Putin? Ce face CNA cînd televiziuni de folclor care nu au nici o treabă cu politica invită în emisiuni care nu au nimic de a face cu folclorul tot felul de indivizi dubioși care fac politica putinista și se lansează la acuzații grave la adresa UE și NATO precum și la adresa autorităților Romîne! De ce un post de folclor devine trompeta putiniștilor difuzîndacele emisiuni cu putiniști pe față și reluând le de cîte două ori la ore diferite ca să le prindă cît mai mulți telespectatori? Cine finanțează aceste emisiuni? Cîți trădători care ar lovi pe la spate Armata Romînă în cazul unei agresiuni rusești sint în România? Fac propagandă pt Ruși pe față! De ce nu sînt izolați arestați să nu mai otrăvească poporul cu otrava putinistă?

Leave a reply