sâmbătă, noiembrie 27

Ministrul Educației e amenințat, prin mii de mesaje, să opreasca campania de informare despre vaccinuri derulată în școli!

0
315

Rezistența întâmpinată din partea cadrelor didactice și a unora dintre părinți în privința vaccinării l-a luat prin surprindere pe Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care spune că s-a trezit “somat”, pe un ton vehement, prin mesaje primite din toată țara, să stopeze campania “Vaccinare și testare pentru învățare”.

Ministrul a relatat joi seara, la Digi 24: Am fost somaţi imperativ, avem sute de mesaje, mai mult sau mai puţin oficiale, primite pe adresa ministerului, pe adresa personală, pe toată căile de comunicare, pentru a întrerupe această campanie. Nu vom întrerupe această campanie! Îmi pare rău că dezamăgesc un număr importat de persoane care au trimis aceste mesaje, nu vom întrerupe această campanie pentru că dorim să aducem la cunoştinţa celor din şcoli elemente despre importanţa şi necesitatea vaccinării“.

Campania de informare despre modul în care funcționează vaccinurile, întâmpinată cu ură și amenințări de unii profesori în școli

Situația este realmente incredibilă, pentru că respectiva campanie nu face decât să informeze corect, folosind surse și informații nu doar de încredere, dar și știute de peste 100 de ani, privind felul în care acționează vaccinurile și de ce sunt utile. În aceste condiții, unii profesori se manifestă explicit ostil campaniei, boicotând-o și trimițând somații la minister să înceteze.


Primul vaccin, împotriva variolei (boală cumplită, care timp de milenii decimase populații întregi), a fost inventat în 1796 – adică acum peste 220 de ani –  de Edward Jenner, care este și considerat „părintele“ vaccinologiei. Acesta i-a inoculat unui băiat de 13 ani virusul variolei bovine. Virusul variolei bovine nu-i afecta decât rar pe oameni. Dar odată inoculat în organism, acesta învăța să lupte și împotriva virusului variolei umane. Metoda a avut un succes uriaș și a pus bazele vaccinologiei.

Astăzi, vaccinul AstraZeneca folosește același principiu la vaccinul anti-Covid, utilizând un adenovirus de cimpanzeu – motiv pentru antivacciniști să țipe că li se bagă viruși de maimuță în organism.

56,3% dintre profesori refuzau categoric, în decembrie 2020, ideea vaccinării. Ministrul Cîmpeanu: „Nu dorim să obligăm pe nimeni, dar suntem datori să promovăm încrederea în progresele științei”

Din nefericire, sistemul de învățământ geme de persoane care îmbrățișează teoriile conspirației. Un sondaj de opinie făcut de Federația “Spiru Haret” a Sindicatelor din Educație a relevat, pe 21 decembrie anul trecut, că nu mai puțin de 56,3% dintre profesori refuză să se vaccineze. Procentajul s-a confirmat în primele luni din 2021. Joi, la Digi 24, ministrul Cîmpeanu a spus că doar 43% dintre profesori s-au vaccinat. Membrul Guvernului a menționat că nu-și explică reticența cadrelor didactice.

Multe dintre acestea se manifestă, dealtfel, isteric pe grupurile de Facebook ale profesorilor, unde propagă teorii ale conspirației, injurii la adresa medicilor și îndemnuri la refuzul de a se vaccina cu argumente fals științifice și pseudo-religioase.

Ministrul Cîmpeanu a dorit să pună lucrurile la punct: „Nu dorim să obligăm pe nimeni, în niciun fel, dar suntem datori să promovăm încrederea în sistemul medical, să promovăm încrederea în progresele ştiinţei. (…) Nu o să pun accentul pe partea de ameninţare a acestor mesaje, dar sunt sute de mesaje, probabil mii”.

Sursa: ziaristii.com

TagsNews

Leave a reply