luni, septembrie 27

Ministrul Economiei: Compania Roland Berger a câştigat licitaţia organizată de Salrom

3
61

Compania germană de consultanţă în management Roland Berger a câştigat licitaţia internaţională organizată de Compania Naţională a Sării Salrom pentru realizarea studiului de fezabilitate ce vizează exploatarea grafitului în România, a anunţat, marţi, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

“Licitaţia internaţională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România a fost încheiată de Salrom, compania de stat relevantă. Câştigătorul licitaţiei este o firmă cu o bună reputaţie: consultantul german Roland Berger. O firmă specializată în domeniu, cu expertiză internaţională”, a transmis Claudiu Năsui, pe Facebook.


El a susţinut că exploatarea grafitului poate transforma România într-o ţară importantă pentru dezvoltarea industriei bateriilor.

“România poate deveni un loc foarte important pentru industria bateriilor, iar asta în mod natural, fără subvenţii sau scheme de ajutor de stat plătite tot din banii contribuabililor. Multe tehnologii moderne pentru fabricarea bateriilor şi a panourilor solare folosesc grafenul, care se obţine din grafit, produs pe care de asemenea vrem să-l fabricăm în România. Iată că România poate face şi produse pentru viitor, nu produse ale trecutului susţinute în zadar, an de an, cu banii contribuabililor doar pentru plata unor salarii către fel şi fel de şefi care nu şi-ar găsi de muncă în nicio companie privată”, a mai menţionat ministrul.

Şeful de la Economie a precizat că exploatarea grafitului va avea loc la zăcămintele de la Baia de Fier.

3 comments

Leave a reply