luni, septembrie 27

Ministra Ioana Mihăilă s-a trezit din somn: “Faptul că vorbim de personal neplătit e din cauza iresponsabilității premierului”

1
78

După ce aproape că nu s-a auzit sau văzut în spațiul public, noul ministru al Sănătății, Ioana Mihailă, fostă membră PNL rupe tăcerea pentru a lansa o serie de acuzații la adresa lui Florin Cîțu.

Deși până acum nu a spus nimic, Ioana Mihăilă a anunțat sambata, că ministerul pe care îl conduce este practic blocat din cauza lipsei fondurilor și că așteaptă rectificarea bugetară pentru ca lucrurile să reintre în normal.


Ministrul USR PLUS susţine că şeful Guvernului știa din aprilie de situația financiară de la minister, iar faptul că “astăzi vorbim de personal neplătit (…) se datorează doar iresposabilității premierului Cîțu”.

“Îmi pare rău că premierul introduce Sănătatea în politică. Am fost nevoiți să transferăm bani de la programe esențiale, iar premierul știa că banii pentru programe sunt la fundul sacului.

Așteptăm rectificarea bugetară încă de la începutul lunii august. Ieri, secretarul meu de stat avea misiunea de a merge la ședința de Guvern pentru a discuta acest subiect, dar singurul punct de pe ordinea de zi a fost adoptarea PNDL 3″, a spus, sâmbătă, Ioana Mihăilă.

Politicianul USR PLUS a spus că ministerul pe care îl conduce nu mai are bani de luni de zile, că aşteaptă rectificarea încă de la începutul lunii august şi că este nevoită să stransfere bani de la un program naţional la altul pentru a asigura tratamentul oamenilor bolnavi.

“Sunt aici să explic ceea ce domnul prim-ministru a spus astăzi, cum a spus și ieri. Că nu înțelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiți de 2-3 luni.” a mai completat aceasta.

1 comment

Leave a reply