Ministerul Mediului lansează o aplicaţie mobilă de monitorizare a calităţii aerului

0
380

Vom putea afla din telefon cât de poluat sau curat este aerul pe care îl respirăm în fiecare clipă. Mai mulţi paramentri vor fi măsuraţi prin staţiile de monitorizare speciale a atmosferei. Ministrul Mediului avertizează că Bucureştiul este cel mai poluat oraş din țara și solicită autoritaților locale măsuri urgente.

„Ceea ce arată aceasta aplicație este evoluția stadard a poluării în funcție de trafic, de direcția vântului, de emisii, temperatură și inversia termică. Pe indicatorul PM10, Bucureștiul este deja condamnat și aici Comsia și Ministerul așteaptă măsurile concrete din partea autorității publice locale pe un plan de imbunătățirea calității aerului, dar nu am văzut niciun plan, autoritațile publice locale trebuie să ia măsuri pentru reducerea poluării aerului și pentru îmbunătățirea calității aerului.

În Brașov, Iași și Cluj analizele arată că s-a redus poluare. În cazul Brașovului, dacă s-a schimbat mare parte a flotei de autobuze cu cele electrice, apar și rezultatele pozitive”a declarat ministrul Mediului, Barna Tánczos, informează stiritvr.

Leave a reply