luni, septembrie 27

Ministerul Justiţiei: În acest moment, ne aflăm în imposibilitatea avizării Programului ‘Anghel Saligny’

2
82

Ministerul Justiţiei a precizat miercuri că nu a fost primit, în original, proiectul privind programul ‘Anghel Saligny‘, aflându-se astfel în imposibilitatea de a-l aviza, nefiind parcurşi toţi paşii legali.

“Ministerul Justiţiei nu a primit, până în acest moment, în original, cu respectarea condiţiilor prevăzute de Hotărârea Guvernului 561/2009, proiectul privind Programul ‘Anghel Saligny’ (PNDL 3). Ministerul Justiţiei nu se află, în acest moment, în situaţia de a aviza acest proiect, întrucât nu au fost parcurşi toţi paşii legali prevăzuţi de HG 561/2009 privind elaborarea şi avizarea actelor normative”, potrivit unei precizări a MJ transmisă AGERPRES.


De asemenea, spune sursa citată, nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru a fi invocat un “aviz tacit” al Ministerului Justiţiei.

”Ministerul Justiţiei va analiza proiectul de act normativ pentru a formula un aviz, în termenul prevăzut, după ce proiectul va fi transmis în conformitate cu prevederile legale. Potrivit HG 561/2009, art. 20 alin.7, ‘proiectele de acte normative se transmit Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti în original, împreună cu o copie, numai după obţinerea tuturor avizelor autorităţilor publice interesate în aplicare. Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti avizează proiectele exclusiv din punctul de vedere al legalităţii, încheind operaţiunile din etapa de avizare'”, arată MJ.

2 comments

Leave a reply