Ministerul Apărării din Regatul Unit spune că armata rusă e confruntată cu serioase pierderi în Ucraina. Armata rusă cere întăriri militare din toată țara

0
1705

Ministerul britanic al Apărării susține că armata rusă cere întăriri militare din toată țara și redistribuie forțe din districtul său militar din est, din flota Pacificului și Armenia.

Conform canalului B1 TV, „Rusia caută tot mai mult să genereze trupe suplimentare pentru a-și consolida și înlocui pierderile de personal. Cel mai probabil Rusia se chinuie să desfășoare operațiuni ofensive în fața rezistenței ucrainene”, susține Ministerul britanic al Apărării, citat de CNN.

„Acesta a precizat că rușii redistribuie forțe din „districtul său militar din est, din flota Pacificului și Armenia”. De asemenea, ei apelează și la companii militare private, sirieni și mercenari.”

Presa internațională susține că Moscova se aștepta la un război de câteva zile, regimul Putin primind informații de la servicii că ucrainenii nu vor opune rezistență. S-a întâmplat fix pe dos. Putin a demis deja mai mulți generali, iar liderii filialei FSB din Ucraina ar fi acum în arest la domiciliu.

Mai mult, Rusia ar fi cerut sprjin militar din partea Chinei și caută să angajeze sirieni care să lupte în Ucraina.

Trei săptămâni au trecut de la debutul invaziei și rușii n-au capturat nici măcar un singur mare oraș ucrainean.

„Războiul este pierdut. Putin știe asta. Asistăm de vreo șapte-opt zile încoace la pedepsirea cu bombe și cu rachete a populației pentru faptul că nu s-a supus agresiunii ruse. Nu este o premieră, așa au făcut rușii peste tot, și în anii ’80 în Afganistan, și în ’90 în Groznîi, și în 2011 în Siria”, a declarat expertul militar Hari Bucur Marcu, pentru B1 TV.”

Leave a reply