Ministerul Apărării a lansat o platformă online pentru combaterea ştirilor false

0
676

Ministerul Apărării Naţionale a lansat o platformă online dedicată contracarării ştirilor false („fake news”), intitulată Inforadar şi disponibilă pe site-ul MApN.

„Platforma Inforadar este un portal dedicat atât știrilor corecte, cât și un instrument de educare pentru fiecare, în calitate de consumatori de informație, fie prin intermediul presei, fie direct din mediul online”, a declarat colonelul Constantin Spînu, șeful Direcției informare și relații publice a MApN.

Acest portal, se arată într-un comunicat al MApN, include un set de teme din domeniul apărării aflate pe agenda publică ce necesită un plus de clarificări, rubrici de educare media, sfaturi practice pentru verificarea știrilor, precum și o secțiune de studii și articole dedicată aprofundării conceptului de știri false asociate fenomenului dezinformării.


„Inforadar își propune să se dezvolte în timp, pe măsură ce vor fi identificate noi teme care, pe baza unor informații oficiale, să fie în mod corect transmise către public”, a spus Constantin Spînu, citează digi24.

VEZI ŞI:

„Internetul nu este un spațiu fără legi”. Europa strânge șurubul împotriva focarelor de ură și fake news

VIDEO. Ce rol joacă actorii din filmul ”COVID-fake news”? Garcea, ultimul venit în grupul conspiraționist

Ziariştii din Diaspora încep lupta cu virusul “fake news”. Proiectul RoZoomPress şi campania “Ne Pasă”

Presa din Europa cere ajutor, în faţa crizei. “Informaţia e cea mai bună armă anticoronavirus”

Leave a reply