duminică, septembrie 24

Mii de manifestanţi anti-Orban la Budapesta

0
271

Mii de persoane, între care numeroase cadre didactice şi studenţi, au manifestat duminică la Budapesta pentru a protesta împotriva politicii guvernului condus de premierul Viktor Orban şi a cere creşteri salariale în faţa unei inflaţii galopante, relatează Reuters.

Fără profesori nu există viitor!„, „Orban, pleacă!„, se putea auzi printre numeroase sloganuri, în timp ce profesorii, ale căror retribuţii sunt mici, se consideră abandonaţi de executiv în faţa unei inflaţii feroce care a atins 20% în septembrie.

Premierul naţionalist Viktor Orban s-a angajat duminică „să păstreze stabilitatea economică” a ţării, în timp ce Uniunea Europeană se scufundă, potrivit lui, „într-o criză financiară şi economică”, scrie agerpres.

„Un război în Est şi o criză economică în Vest”, a spus el jurnaliştilor la Zalaegerszeg, localitate situată la aproximativ 200 km de Budapesta, unde a participat la sărbătoarea naţională de comemorare a revoltei ungare împotriva URSS în 1956.

„În 1956, noi am aflat că unitatea este necesară în vremuri dificile. Ne vom păstra stabilitatea economic, va exista un loc de muncă pentru fiecare, ne apărăm principiul unui scut tarifar la facturile la energie, familiile nu vor fi lăsate să se descurce singure”, a asigurat el.

Planul la energie decis de guvern în faţa crizei energetice europene apăsă greu asupra finanţelor publice.

Leave a reply