vineri, septembrie 24

MIHĂILĂ: Testarea celor nevaccinaţi nu se va face din fonduri publice

1
136

Acest aspect l-a reliefat, în conferința de presă, de vineri, actualul ministru al Sănățății, Ioana Mihăilă care a ținut a  mai preciza și că, ”tot contribuabilul român pune la dispoziţia cadrelor medicale şi a tuturor cetăţenilor vaccinare gratuită (…) şi există vaccinarea gratuită. Testarea pentru cei ce aleg să nu se vaccineze nu trebuie să fie suportată din fonduri publice”

Ministrul Sănătăţii a ținut a mai declara că acoperirea vaccinală medie în cazul medicilor este de aproximativ 70%, fiind mai mică la asistenţi, infirmiere, brancardieri.


“Rata vaccinării este variabilă în funcţie de judeţ. Sunt judeţe care stau foarte bine cu acoperirea vaccinală a medicilor, ajungând la peste 80%, sunt judeţe care stau mai puţin bine. În medie, medicii sunt vaccinaţi în proporţie de 70%, acoperirea vaccinală fiind mai mică în rândul asistenţilor şi al celorlalte cadre – infirmieri, brancardieri”, a declarat Mihăilă la Digi 24.

Ministrul a menţionat că se lucrează la un proiect de lege care prevede testarea periodică a cadrelor medicale nevaccinate, astfel încât pacienţii să fie protejaţi în cazul în care vin în contact cu acestea.

 

1 comment

Leave a reply