sâmbătă, ianuarie 22

Mihai Goțiu(USR PLUS) crede că Afganistanul de azi e”imaginea disperării”

4
165

Remus Mihai Goțiu, ex senator de Cluj din partea USR a postat azi, pe pagina sa de Facebook o explicație la ”invazia” populației afgane în avioanele militare americane.

Astfel ,Goțiu scrie următoarele:


”Cala unui avion militar american (un C-17 Globemaster III), plină cu aproape 650 de afgani – de aproape patru ori peste capacitatea normală de transport – care fug de talibani, reprezintă, cu adevărat, o imagine a disperării.

În același timp, însă, poate fi o imagine premonitorie pentru secolul al XXI-lea, care se este deja marcat de conflicte religioase și de conflicte climatice (de multe ori legate între ele, cum s-a întâmplat în cazul conflictului civil din Siria și a crizei refugiaților care a urmat).
Ține doar de noi ca asemenea imagini să nu devină o ”normalitate” – cum tind să devină imaginile cu incendiile devastatoare de pe întreg globul, cu cele ale inundațiilor și a altor fenomene meteo extreme. Ține de noi să ne apărăm instituțiile democrației și să luptăm împotriva distrugerilor de mediu. Și a sărăciei, care, în lipsa alternativelor, îi transformă pe unii într-o ”marfă” înghesuită în cala unui avion, iar pe alții în fundamentaliști religioși.
Pentru că nu există suficiente avioane militare care să ne transporte pe toți. Și chiar dacă ar exista, ar mai trebui să existe și locuri în care să ne ducă…”

4 comments

 1. MAITRE 17 august, 2021 at 13:55 Răspunde

  Interesant ca este totul o regie marca SUA, pai bine ba copii , unde-i duc pe astia ?
  de ce le face propaganda cu foto video?….

  …..si ce afirmatie este asta ca vai de mine ca au supraincarcat avionul pe bune aia nu au 100 de kg sunt 2 la suta de kilograme si sa facem un calcul 650 de suflete x 100 kg unul da 65000 kg in fine avionul era gol a se vedea ce incarcatura poate transporta un avion de transport despre ce vorbeste asta, vorbe aruncate pompos in vant , …..vai de mine ce act de caritatea au facut americanii voi usristii cred ca acum va bagati si voi in seama da ce nu spuneti nimic de tragedia poporului roman in ce sittaitie ne aflam noi cine mai compatimeste si pe noi usristilor.

 2. MAITRE 17 august, 2021 at 13:59 Răspunde

  ce cuvinte marete auzi la el disperarea viitorului
  auzi la el deja suntem disperati de vaxinuri si alte chestii despre pensii si salarii locuri de munca , zau asa mai usristule care dormi in parlament iti pasa de talibani aia , ia-i acasa la tine si imparte cu ei furaciunile tale sau ma rog veniturile tale oneste .

 3. MAITRE 17 august, 2021 at 14:03 Răspunde

  Urmatoarea stire sa scrii ca un avion american incarcat cu 650 de afgani sa prabusit din cauza ca era supraincarcat , ma faci sa rad americanii au niste aparate speciale care le arata cat pot incarca totul e calculat si monitorizat si apropo ai facut armata tinere bavarez?….ca deja ma enervezi ca habar nu ai despre ce vorbesti mai faci si tu gargara politica

Leave a reply