Michel Barnier crede că ar putea urma şi ”alte Brexituri”

0
612

Fostul negociator-şef al Comisiei Europene pentru Brexit, francezul Michel Barnier, acum candidat în alegerile primare ale dreptei franceze pentru scrutinul prezidenţial de anul viitor, şi-a menţinut miercuri criticile la adresa instanţelor judiciare europene, mai ales în ce priveşte politicile migratorii, avertizând că dacă nimic nu se schimbă am putea avea şi ”alte Brexituri”, relatează AFP.

Vorbind săptămâna trecută în oraşul Nîmes la zilele parlamentare ale formaţiunii Republicanii, fostul comisar european a produs stupefacţie afirmând că în problema imigraţiei Franţa este ameninţată în permanenţă de o decizie sau de o condamnare a Curţii de Justiţie a UE.

Michel Barnier, a cărui contribuţie în negocierea Brexitului a fost salutată unanim, a promis că dacă ajunge preşedinte al Franţei va convoca un referendum pentru ca Franţa să-şi regăsească ”libertatea de manevră” în chestiunea imigraţiei, care în cazul britanicilor a jucat un rol semnificativ în decizia lor de a părăsi Uniunea Europeană.

‘Cei care cred că Brexitul este acum în urmă – părerea generală este că negocierile au fost bine conduse -, că putem continua ”business as usual”, fac o greşeală foarte gravă. Dacă nimic nu se schimbă, vor fi şi alte Brexituri”, a declarat pentru săptămânalul Le Point aspirantul dreptei la preşedinţia Franţei. El a transmis acest avertisment către ”bula de Bruxelles” şi într-o altă intervenţie la postul Cnews.

Leave a reply