duminică, noiembrie 28

Mesajul liderului USR care a răsucit cuțitul în rană. ”Cîțu nu-i Grindeanu. Între el și Orban, nu știu care-i dracul mai negru”

2
16731
Deputatul Tudor Benga a surprins pe mulți dintre colegii săi din USRPLUS când și-a asumat rolul de ”Gică Contra” în războiul cu premierul Florin Cîțu și a publicat un mesaj împotriva curentului din partid.
Nu era prima oară când avea curajul să-și spună opinia cu riscul de a fi privit drept ”oaia neagră” sau trădător ori ”spionul” liberal rătăcit printre useriști, dar de data aceasta era chiar mai dificil.
Demiterea lui Vlad Voiculescu activase din nou ”nucleul dur”, care există în stare latentă și parcă abia așteaptă un semnal pentru a-și detona ura anti-PNL.
Doar că Benga nu este un naiv emoțional bun de pus la rană de către profitorii cinici. E un pragmatic al argumentelor, iar asta se vede foarte bine în mesajul de mai jos, care a cântărit se pare destul de mult în cedarea USRPLUS în fața PNL și renunțarea la cererea de demisie a lui Florin Cîțu, așa cum arată ultimele informații pe surse de la ședința de criză a coaliției.
Nu întâmplător Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a comentat la postarea sa.
”Mă bucur că nu m-am înșelat când v-am numit printre cei mai buni de la USR”, a comentat Funeriu pe Facebook.

Mesajul lui Tudor Benga care le-a pus oglinda în față celor de la USRPLUS

– ”No bun, acum că suntem finalmente un singur partid, USRPLUS, după decizia judecătorească definitivă de vineri, poate ne mai vine nițel și mintea la cap. Fiindcă așa cum arată lucrurile azi, pe drept sau pe nedrept, noi ieșim deocamdată ăia mai șifonați din scandalul curent. Am explicat deja din postarea de miercuri de ce modul în care au fost zburați din minister Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan nu e în regulă. Însă dincolo de asta realitatea simplă e că eu nu prea aud alegători ai PNL-ului vociferând la Cîțu sau la Orban că ce neprincipiali sunt și ce urât se poartă cu partenerii de coaliție. Aud însă o grămadă de voci de la alegătorii noștri care ne zic să ne băgăm mințile în cap, că nici VV nu e fără de prihană, și să ne vedem frumușel de treabă că mai nimeni din afara partidelor n-are chef de circotecă politică acum ci de scos țara din pandemie.
– Așa că simt nevoia să zic și public ceea ce le-am zis și colegilor mei in ședința de Birou Național Reunit al USRPLUS convocată de urgență miercuri după-amiază.
– Unu, e că mandatul nostru a fost tot timpul unul de reformă profundă și că treaba asta nu se face doar la Guvern ci mai ales la Parlament. Câtă vreme proiectele de reformă electorală stau la sertar, comisia de cod electoral e amânată pentru sfântu’ așteaptă, despre reforma administrativă nu zice leadershipul coaliției nici psss, pensiile speciale sunt doar luate din vârful parlamentar dar in rest neatinse, ei bine câtă vreme noi nu începem să punem piciorul în prag pentru reformă la Parlament degeaba o să țipăm că suntem trași pe margine la Guvern.
– Doi, că eu unul nu voi vota nici o moțiune de cenzură împotriva propriului meu guvern. Aberații d-astea n-a mai făcut decât Dragnea și minionii lui de parlamentari PSD. Cu tot respectul dar eu nu vreau să ne facem de băcănie după ce i-am înfierat atunci ca pe rușinea Europei, Florin Cîțu nu este Sorin Grindeanu oricât de supărați am fi noi pe el acum, și nici parlamentarii USRPLUS nu sunt roboței docili care să se execute oricând simte șefimea nevoia să se cocoșească. În același timp însă eu nici nu voi mai vota la Parlament orice proiect vine de la Guvern sau partenerii de coaliție doar fiindcă e al nostru și aia e. Avertizez de săptămâni bune conducerea pe subiectul ăsta și dacă prioritățile legislative de reformă ale USRPLUS nu încep să apară repejor pe ordinea de zi eu unul îmi rezerv dreptul să-mi folosesc votul în consecință.
– Trei, nu știu dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban care-i dracul mai negru sau vulpea mai șireată în materie de reforme sau sabotarea lor. În decembrie negociatorii USRPLUS l-au preferat fără drept de apel pe Cîțu în postura de premier. Ceea ce nu înseamnă că nu e posibil să fi greșit. Dar înseamnă totuși că trebuie să avem un pic grijă când, cum și de ce ne sucim. Și de asemenea să gândim un pic si trei pași înainte și să vedem exact cam care-s perspectivele de guvernare și reformă a statului după ce se va încheia războiul pe putere din PNL in septembrie. – – Nu de alta dar știm foarte bine că bucăți consistente din PNL încă suspină după USL și visează dulce la un guvern fără USRPLUS sprijinit din umbră de vechii lor tovarăși de arme.
Închei aici subliniind un lucru cât se poate de clar: modul în care premierul Cîțu i-a zburat pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan nu e deloc în regulă și reflectă clar o frică enormă de reformă reală atât în rândul PNL-ului cât și în tot restul establishment-ului politic din ultimii treizeci de ani. Însă am spus-o din 7 decembrie și am tot repetat-o: câtă vreme noi n-am fost în stare să luăm decât 15% la alegerile din decembrie instrumentarul nostru este limitat. Ori punem pe masă limpede liniile noastre roșii de reformă și dacă alea nu se întâmplă până la un termen fix atunci și ieșim de la guvernare fără alte discuții. Ori ne asumăm că deocamdată cu 15% doar atâta putem și ne vedem de treabă fără supradoză de istericale. Oamenii se uită azi la noi și, din păcate, sau din fericire, pentru fiecare votant USRPLUS care ne aplaudă de pe margine și ne strigă ” până la capăt, nu cedați nici un centimetru” e și un altul care zice “eu nu pentru scandal v-am votat, capul sus și osul la treabă”.
Realitatea seacă e că pe oameni puțin îi interesează dinamica din coaliție sau pe cea din interiorul partidelor. Iar eu, ca om ales în conducerea USRPLUS pe listele opoziției interne, am învățat pe propria piele acest adevăr dureros. Pe oameni îi interesează în mod covârșitor rezultatul, nu procesul. Iar deși eu continui să cred că pe termen lung lucrul ăsta ne costă pe toți, rămân totodată și la credința fundamentală a procesului democratic care zice că alegătorii au întotdeauna dreptate. Iar alegătorii în clipa asta zic că singura prioritate e să scoatem țara din criză, nu să o băgăm în alta.

2 comments

  1. nick 22 aprilie, 2021 at 14:33 Răspunde

    “modul în care premierul Cîțu i-a zburat pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan nu e deloc în regulă și reflectă clar o frică enormă de reformă reală în rândul PNL-ului”
    Nenea,du-te acasa ca ai doar nebuloase in cap.

  2. octavian 23 aprilie, 2021 at 12:08 Răspunde

    Cel mai bun punct de vedere de pana acum. Exact asta am spus, ce spune Tudor Benga. USR ar trebui sa inunde parlamentul si media cu proiecte de reforra, examene pe toate posturile bugetare, transparenta totala, inasprirea legilor pentru coruptie. USR ar trebui sa iasa saptamanal cu un raport de activitate si cu lumina peste ce se intampla in ministere si Parlament.

Leave a reply