miercuri, decembrie 8

Mesajul fostului președinte Bush, coleg de partid cu Trump, pentru noul șef de la Casa Albă

0
2380

În timp ce actualul președinte refuză să vadă ce vede o lume întreagă și să recunoască victoria rivalului său, un fost președinte al Statelor Unite, culmea, coleg de Partid Republican cu Trump, nu ezită să-l felicite pe noul președinte ales al SUA, candidat al Partidului Democrat.

Fostul președinte George W. Bush l-a felicitat duminică pe președintele ales Joe Biden și a spus că, în timp ce președintele Donald Trump are tot dreptul să urmărească provocările legale, cursa alegerilor prezidențiale din 2020 a fost „fundamental echitabilă” și „rezultatul său este clar”.

În declarație, Bush a declarat că i-a felicitat duminică pe Biden și pe vicepreședintele ales Kamala Harris.


“Deși avem diferențe politice, știu că Joe Biden este un om bun, care și-a câștigat oportunitatea de a conduce și unifica țara noastră”, a spus Bush.

“Președintele ales a reiterat că, în timp ce el a candidat ca democrat, va guverna pentru toți americanii. I-am oferit același lucru pe care l-am oferit președinților Trump și Obama: rugăciunile mele pentru succesul său și angajamentul meu de a ajuta în orice mod pot”, a spus Bush, citat de CNN.

De asemenea, Bush l-a felicitat în declarația lui și pe Donald Trump „pentru o campanie grea”, notând „extraordinarele sale realizări politice” de a câștiga voturile a peste 70 de milioane de americani, al doilea în topul istoriei din spatele lui Biden – cel mai votat președinte american din istorie.

“Au vorbit, iar vocile lor vor continua să fie auzite prin republicani aleși la fiecare nivel”, a spus Bush.

Bush, în 2000, a fost ales cu o marjă mult mai mică decât Biden, cursa sa împotriva vicepreședintelui democratic de atunci Al Gore ajungând la o diferență de doar 537 de voturi în Florida și o decizie a Curții Supreme în decembrie.

El a spus că Trump „are dreptul să urmărească contestații legale”, dar a spus că victoria lui Biden este clară.

James Baker l-a somat pe Trump să nu mai bată câmpii cu ”furtul”

James Baker

Și fostul secretar american de stat din vremea lui Bush a intervenit în defavoarea lui Donald Trump.

Potrivit New York Times , James Baker a spus că Trump și echipa lui ar trebui să nu mai încerce să oprească numărarea voturilor.

Baker a condus bătălia juridică și politică în timpul renumărării voturilor din Florida, din 2000, care i-a asigurat președinția lui George W. Bush, a declarat, într-un interviu de joi, că președintele Trump poate avea motive să fie suspicios, dar nu trebuie să le utilizeze pentru a justifica oprirea numărării și înregistrării inițiale a buletinelor de vot.

„Există diferențe uriașe”, a spus Baker, între bătălia din Florida și luptele alegerilor din această săptămână.

„În primul rând, în anul 2.000, întregul nostru argument a fost că voturile au fost numărate și au fost numărate și au fost numărate și este timpul să încheiem procesul. Nu acesta este mesajul pe care l-am auzit în noaptea alegerilor acestea. Și așa cred că este inacceptabil să fii împotriva numărării voturilor.”, a spus James Baker.

Leave a reply