sâmbătă, noiembrie 26

Mesaj tranșant pentru Trump din partea lui James Baker, fostul secretar de stat din vremea lui Bush jr.

3
1884

Donald Trump își pierde de la oră la oră susținătorii inclusiv din propriul Partid Republican, pe măsură ce devine tot mai clar că va pierde alegerile și continuă să alimenteze societatea americană cu fake news și acțiuni destabilizatoare.

Deși are oameni peste tot în secțiile de votare din întreaga țară, Trump susține că alegerile au fost fraudate în favoarea lui Joe Biden, o acuzație halucinantă într-o țară în care frauda electorală nu există.

De altfel, autoritățile din state-cheie unde Trump a cerut oprirea numărării voturilor sau renumărarea lor au respins cererile acestuia, pentru că nu există motivație pentru așa ceva.

Cu toate acestea, Casa Albă spune că dorește ca o figură „asemănătoare cu a lui James Baker” care să conducă bătălia post-alegeri pentru a găsi cumva o modalitate de a câștiga un al doilea mandat pentru Donald Trump.

Dar adevăratul James Baker, relatează New York Times spune că Trump și echipa lui ar trebui să nu mai încerce să oprească numărarea voturilor.

Baker, fostul secretar de stat care a condus bătălia juridică și politică în timpul renumărării voturilor din Florida, din 2000, care i-a asigurat președinția lui George W. Bush, a declarat, într-un interviu de joi, că președintele Trump poate avea motive să fie suspicios, dar nu trebuie să le utilizeze pentru a justifica oprirea numărării și înregistrării inițiale a buletinelor de vot.

„Există diferențe uriașe”, a spus Baker, între bătălia din Florida și luptele alegerilor din această săptămână.

„În primul rând, în anul 2.000, întregul nostru argument a fost că voturile au fost numărate și au fost numărate și au fost numărate și este timpul să încheiem procesul. Nu acesta este mesajul pe care l-am auzit în noaptea alegerilor acestea. Și așa cred că este inacceptabil să fii împotriva numărării voturilor.”, a spus James Baker.

3 comments

Leave a reply