Mesaj emoționat al asistentelor de la Spitalul din Mangalia, lipit pe ușile pacienților din saloanele COVID

1
1297

În jur de  30.000 de lucrători din sănătate ar fi infectați cu Covid-19, cu mult peste cifrele oficiale, susține un raport al Federației Solidaritatea Sanitară.

„Asistentele medicale au ponderea cea mai mare din totalul lucrătorilor infectați și au procentul cel mai mare de infectare dintre categoriile profesionale”, menționează cercetarea, citată de rfi.ro.

36% dintre respondenți consideră că le-ar fi utilă consilierea psihologică în această perioadă. Însă chiar și așa, cu spitale supra-solicitate și cu personal insuficient, personalul medical încă mai găsește resurse de umanitate.

Un mesaj emoționat a fost lăsat de asistentele Spitalul Municipal Mangalia, pe ușile saloanelor unde sunt  internați pacienți COVID.

Imaginea a fost postată de un pacient, pe un grup de Facebook unde se sprijină reciproc pacienții care au avut COVID-19 în România.

Asigurarea materialelor de protecție (92,2%), asigurarea finanțării unităților sanitare (89.3%), raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual (87%), acordarea sporului pentru combaterea epidemiei (86,4%), creșterea sporurilor pentru condiții de muncă peste nivelul minim (cca. 83%), testarea SARS-CoV-2, periodică și gratuită, a tuturor salariaților – sunt printre nevoile urgente ale lucrătorilor sanitari din linia întâi, așa cum au fost identificate de raport.

 

VEZI ŞI:

Mesajul emoționat al unei asistente medicale: ”Curajul nostru dispare când oamenii nu respectă regulile. Nu zăresc nicio luminiță…”

VIDEO. Mesajul viral al unei ziariste din Spania, mamă a două fete, despre școala în vremea COVID

Patriarhul Daniel, mesaj magistral înainte de noul an școlar: ”Credința și Educația sunt lumina societății”

”URGENT: avem nevoie de voluntari care nu cred în COVID”. Un mesaj disperat, infectat de virusul prostiei

1 comment

Leave a reply