vineri, septembrie 24

Merkel, homosexualii și sirienii – sperietori anti-Maia Sandu. Propaganda rusă trage cu Dodon în alegerile din Moldova

4
647

Bătălie pe viață și pe moarte în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Forțele pro-ruse au pus tunurile fake news pe eroina pro-europeană a României de peste Prut, Maia Sandu, cotată cu mari șanse de a câștiga alegerile în dauna pro-moscovitului Igor Dodon, susținut de presa rusofilă, de Biserică și de banii clanurilor mafiote.

Maia Sandu se bucură, în schimb, de sprijinul ”greilor” Europei.


Partidul cancelarului german Angela Merkel susține candidatura Maiei Sandu, lidera partidului de opoziție PAS din Republica Moldova, pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc în 1 noiembrie la Chișinău.

„Maia Sandu este alegerea potrivită pentru această misiune grea. Ea întruchipează cinstea, anduranța și puterea de a se impune. Ea reprezintă o politică ce servește țării și oamenilor. CDU Germania sprijină candidatura Maiei Sandu. Ca președintă a țării dumneavoastră veți putea conta pe sprijinul nostru”, se arată într-un mesaj video publicat pe Twitter de lidera Partidului Creștin-Democrat (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer.

Din noiembrie 2016, Republica Moldova este condusă de președintele pro-rus, Igor Dodon – candidatul care spunea că va denunța Acordul de Asociere cu UE și va federaliza Republica Moldova (cu păstrarea armatei ruse pe teritoriul național).

El a învins atunci în turul doi, cu o diferență de câteva procente, în fața principalului contracandidat pro-european, Maia Sandu, la finalul unei campanii doldora de abuzuri și minciuni, răspândite cu metodă de trusturile de presă controlate de Igor Dodon și oligarhul Vladimir Plahotniuc, care controla PDM și Guvernul.

În primul tur, Plahotniuc și-a retras candidatul (pe Marian Lupu) din cursă ca să-i crească șansele lui Igor Dodon.

Oficial, Plahotniuc a anunțat că o sprijină pe Maia Sandu (diminuându-i, de fapt, șansele – el fiind perceput ca un politician corupt și detestat), dar în realitate structurile PDM din teritoriu, factorul administrativ și presa afiliată PDM au lucrat pentru Igor Dodon. Chiar și așa, sondajele arătau că Maia Sandu urma să devină președinte, notează DW.

Pentru a înclina balanța în favoarea candidatului pro-rus, au fost declanșate, din subteran, în 2016, trei mecanisme:

1- Biserica rusă (care îl lăuda pe familistul Dodon și o blama pe Maia Sandu pentru că nu are copii, inoculându-se că este mason și susținută de homosexuali);

2 – votul contra cost al locuitorilor pro-ruși din regiunea transnistreană (zeci de mii de alegători de peste Nistru au fost aduși organizat, cu autocarele, la vot);

3 – celebra sperietoare fake news cu cei 30.000 de sirieni pe care Maia Sandu ar fi convenit cu Angela Merkel să-i adăpostească în Moldova pe fondul crizei siriene.

Manipularea a apărut inițial pe un site de pamflete, dar a fost preluat masiv și răspândit concertat de media controlată de Plahotniuc și Dodon, devenind, în câteva zile, principala temă de campanie.

VEZI ŞI:

Nu CTP e iadul, ci voi, popilor fără Dumnezeu!

Ponta, racolat agent secret de ginerele lui Virgil Măgureanu, fostul șef al SRI?

Orban despre „fantoma albă”: „Unul dintre posibilii responsabili în 10 august”

Leave a reply