Memorialului Durerii – 30 de ani, de la prima difuzare

1
929

Memorialul Durerii„istoria care nu se învață la școal㔄marca” celebrei jurnaliste și scriitoare Lucia Hossu-Longin, aniversează, în august și septembrie, 30 de ani de la prima difuzare.

Anul acesta se împlinesc fix 30 de ani, de la difuzarea primului episod semnat de Lucia Hossu-Longin. Discutăm despre o emisiune care a oferit românilor cele mai complexe și documentate mărturii despre eroii care s-au opus comunismului, dar și despre torționarii lor.

Între timp, emisiunea a adunat peste 250 de documentare, deși, iniţial a pornit cu doar șase episoade. Ecourile puternice au făcut ca aceasta să continue, emisiunea fiind aplaudată la scenă deschisă atât în țară cât și în străinătate, la marile festivaluri de televiziune.

“Uitasem să vorbesc la ieșirea din închisoare, la domiciliul obligatoriu avem dificultăți majore în a lega noțiunea cu coardele vocale”, povestea Corneliu Coposu într-un interviu acordat pentru „Memorialul Durerii”.

Nu a fost singurul nume greu important al istoriei noastre care şi-a spus povestea realizatoarei. Ion Gavrilă Ogoranu, liderul partizanilor din Făgăraș, sublinia şi el căun popor nu trăiește numai cu pâine și salam, cu sau fără soia, ci și cu demnitate și onoare în lume”.

1 comment

Leave a reply