sâmbătă, septembrie 24

Medvedev: „UE ar putea dispărea înainte de aderarea Ucrainei”

0
344

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvede lansează a mia provocare în direcția Occidentului, de data aceasta vizând complicata foaie de parcurs care ar trebui să transforme Ucraina într-un membru cu drepturi depline al UE.

„Și dacă până atunci dispare și UE? Mă face să mă întreb ce scandal, ce sacrificii au fost făcute pe altarul aderării la UE și ce înșelare a așteptărilor ucrainenilor nefericiți? ”, a scris Medvedev pe Telegram, pe un ton între polemic și sarcastic, potrivit Inside Over.

Ucrainenii vor fi sub „verificare timp de decenii”. Prin urmare, termenul real este mijlocul secolului. Nu înainte”, a conchis apropiatul lui Putin.

În urmă cu doar câteva zile, Medvedev lansa un nou atac iresponsabil: „Cine a spus că peste doi ani Ucraina va mai exista pe hărțile lumii?”.

Medvedev luase în derâdere și prezența liderilor europeni la Kiev, spunând despre vizita lui Macron, Scholz si Draghi, pe care îi numește „iubitori de broaşte, cârnaţi şi spaghete” că este egală cu zero, notează dpa.

„Ei au promis din nou Ucrainei aderarea la UE şi obuziere vechi, apoi, îmbuibaţi cu horilka, se vor întoarce acasă cu trenul, ca acum 100 de ani”, a scris joi pe Twitter Medvedev.

„Cu toate acestea, ei nu vor aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie”, a mai scris aliatul lui Putin, informează hotnews.

Leave a reply