Cluj-Napoca. Sute de pești morţi pe lacul din Gheorgheni

0
722

Dezastru ecologic în Cluj-Napoca. Sute de pești din lacul 1 din Gheorgheni au murit, iar în zonă abia se poate respira. În urma urbanizării zonei, nu au fost prevăzute surse de alimentare cu apă proaspătă, iar canicula din ultima săptămâna a agravat situaţia, iar peștii au rămas fără oxigen. Cei care au scăpat au fost mutați în celelalte lacuri din zonă.

Lacul Gheorgheni nu are nicio sursă de alimentare cu apă proaspătă, aşa că peştii au murit cu sutele în ultimele zile. Peisajul este dezolant, dar problema cea mai mare este mirosul înfiorător.

Diferenţele mari de temperatură din ultimele zile, de până la 15 grade Celsius, au contribuit la această situaţie, spun pescarii.

Problema este una recurentă. Aceeaşi situaţie a fost şi în 2008 şi în 2016, dar până acum nu s-a găsit o rezolvare. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că încă analizează situaţia, aşa că nu pot da detalii, potrivit stiritvr.

Lacurile 1 şi 3 din cartierul Gheorgheni au fost populate cu 1.000 de kilograme de crap la finalul lunii martie. Peștii au provenit de la o fermă piscicolă, iar costurile de achiziție, de peste 30.000 de lei, au fost suportate din cotizațiile membrilor Asociației Județene a Pescarilor Sportivi Cluj și din donații.

Acum, cei din asociaţie încearcă să salveze cât mai mulți pești.

Leave a reply