marți, noiembrie 30

Medicul-erou în tragedia din Piatra Neamţ se zbate între viaţă şi moarte

1
2400

„… De asemenea, medicul de gardă de la Secția de Terapie Intensivă a suferit arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corpului”, a sunat anunțul sec al oficialilor medicali implicați în salvarea persoanelor arse în teribilul incendiu de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Medicul se numește Ioan Cătălin Denciu și a acționat eroic, aruncându-se efectiv în flăcări în încercarea disperată de a-și salva pacienții intubați, toți bolnavi Covid, relatează ziariştii.

Acum, dr. Denciu este el însuși pacient. Alți medici luptă pentru a-i salva viața. L-au preluat de la Piatra Neamț și l-au dus cu o ambulanță la Iași, unde un avion militar îl va transporta la București. Va urma un nou zbor, spre Belgia, unde dr. Denciu va intra pe mâinile medicilor de la Spitalul militar „Reine Astrid” din Bruxelles


Celălalt medic cu arsuri: Pavel Borș

Cătălin Denciu nu a fost singurul medic specialist în Terapie Intensivă care a suferit arsuri în incendiul de la Piatra Neamț. Colegul său Pavel Borș a trecut printr-o experiență similară. Și el s-a ales cu arsuri, însă nu la fel de grave.

Example Ad #2 (only visible for logged-in visitors)

„Cătălin Denciu, medicul de gardă de la Secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, a suferit arsuri de gradul 2 și 3 pe circa 80% din suprafața corporală”, a declarat purătorul de cuvânt al ISU Neamț, Irina Popa.

Potrivit unui alt medic de la Piatra Neamț, citat de Libertatea.ro, „ambii medici trăiesc și nu necesită intubare”.

Cătălin Denciu face parte dintr-o familie de medici. Soția este ginecolog, iar împreună au doi copii.

Colegul său Pavel Borș, tot medic specialist ATI, „a suferit arsuri doar în zona mâinilor și e posibil să-și fi pierdut un deget din cauza suflului exploziei”, a spus aceeași sursă medicală.

Există și o a treia persoană rănită, dintre angajați: o asistentă medicală, care a suferit răni ușoare – arsuri de gradul I.

VEZI ŞI:

CUMPLIT: un PSD-ist profită de tragedia din Piatra Neamț! Moderatorul de la Antena 3, oripilat de Florin Buicu

Trump TV sau Fox TV? Se va încheia mariajul media dintre actualul președinte al SUA și magnatul Rupert Murdoch?

Agenția Europeană pentru Medicamente: Distribuirea dozelor de vaccin ar putea să înceapă din luna ianuarie

Leave a reply