sâmbătă, august 13

Mască antiCovid19 proiectată de un inginer român de la MIT

1
1166

Un inginer român a câștigat premiul cel mare pentru un prototip de mască de față echipată cu un senzor care detectează particulele Covid-19 din împrejurimi.

Masca a fost  proiectată de inginerul Burzo Ciprian, la un concurs de la MIT Media Lab. Designul premiat este o masca socială minimalistă, transparentă, cu un biosenzor care se poate conecta la un telefon mobil. Prin intermediul unei aplicații, utilizatorii pot monitoriza numărul de agenți patogeni din aerul înconjurător, colectând date care cartografiază și alți utilizatori din împrejurimi și calculează riscul de infecție cu Covid-19.
Designul inginerului român, este un prototip în curs de dezvoltare, și-a câștigat un concurs al laboratorului de la MIT(Massachusetts Institute of Technology), care are ca misiune să vină cu soluții creative care să îmbunătățească echipamentele de protecție de purtat pe față.

„Conectarea măștii cu smartphone-ul nostru este o opțiune reală pentru viitor”, spune Ciprian. „Ar trebui să știm cine este infectat în zona noastră și să fim informați pe smartphone-ul nostru despre ceea ce a detectat biosenzorul pe baza particulelor din jur.

Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile care vor apărea cu siguranță în masca viitorului”, a spus inginerul român citat de The Calvert Journal.

 

 

 

VEZI ŞI:

Diferența dintre Victor Rebengiuc și Dan Bittman. ”Arta nu este vindecătoare de COVID, dar poate fi vindecătoare de impresia că suntem lipsiți de libertate”

Care e diferența între cel mai eficient test COVID descoperit în SUA și toate celelalte de până acum

Puncte tari și puncte slabe la cele mai avansate 9 vaccinuri anti-COVID din lume. Primul imunizator genetic din istorie

Leave a reply