Maria Lucia Hațegan: “Despre neomarxism și alți demoni”(III)

0
252

Cui îi mai pasă de Ceaușescu în zilele noastre? A reușit el oare să creeze Omul de Tip Nou? Aș spune că succesul a fost mai degrabă sporadic. Și parțial – ca și cel al Dr Frankenstein. 

Ipoteza de lucru de astăzi este că după ce am fost vizitată de tovarăș am adormit epuizată, mai ales că era și foarte târziu. Nu mi-a fost dat însă să am liniște nici în somn, deoarece am avut o viziune măreață. Este vorba despre proiectul unui nou joc video intitulat „ALLOGENS, THE ULTIMATE CHALLENGE”, cu trei nivele:  

1- THE INSTITUTE 


2- THE UNIVERSITY 

3- THE AGORA – Acest ultim nivel se va desfășura în format multi-player in data de…

POVESTEA DIN SPATELE JOCULUI: 

Se făcea că un domn, profesor universitar de formație, a avut o revelație in urma căreia și-a împărțit colegii din Institut, atât pe cei vii cât și pe cei decedați, în două grupări: AUTOHTONII și ALOGENII, cei din urmă fiind, ați ghicit, cei care se deosebeau de AUTOHTONI prin religie, naționalitate și alte caracteristici stabilite mai mult sau mai puțin aleatoriu. Atunci s-a născut legenda.  

 

                             NIVELUL 1 – INSTITUTUL 

ACȚIUNEA: Fiindcă visele nu au în sine foarte multă logică, m-am trezit proiectată în plină confruntare, la primul nivel al Institutului, care are în structura sa 4 nivele, la ultimul nivel aflându-se TERASA FĂRĂ UȘI, un portal secret care face legătura cu Lumea de dincolo.

Cei care cunosc Institutul vor înțelege la ce mă refer. Se făcea că eram înconjurată de numeroși ALOGENI, dintre care am recunoscut câțiva: Mahatma Gandhi, Generalul Ben Gurion, Doctor Martin Luther King, Președintele Gamal Abdel Nasser, Papa Ioan-Paul al ll-lea și alții.

În jurul lor ploua cu proiectile lansate de la etajele superioare de către Autohtoni.

Pe scări spre cel de-al doilea nivel al Institutului urcau împreună prinși într-o conversație amiabilă Dalai Lama și Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, înconjurați de un scut spiritual inexpugnabil de care se spărgeau rachetele și gloanțele de atac sub forma unui foc feeric de artificii.

Dădui să pornesc pe urma lor, când Președintele Nasser îmi prinse brațul, spunandu-mi că de mult timp îl căuta pe vechiul lui prieten Nicolae Ceaușescu. Auzise că m-aș fi întâlnit cu el recent și spera că i-aș putea pune în contact. I-am promis că voi face tot posibilul și trecând printre focurile încrucișate m-am repezit in sus pe scări.

Gamal Abdel Nasser - Wikipedia

Gamal Abdel Nasser – Wikipedia

Depistasem un Autohton. Era vechiul director al Institutului, trecut în neființă, pe care toată lumea îl regretă amarnic. Înainte să îl pot întreba ce se întâmplă, dânsul îmi spuse că el nu va lua parte niciodată la o asemenea ticăloșie. Intră pe Terasa Fără Uși și folosindu-se de tokenul Internaționalismului Proletar, se aruncă înapoi în Eternitate.  

 

THE ALLOGENS – The challenge goes on 

Fiind încă în viață, eu nu am acces pe Terasa Fără Uși. S-a înnoptat. Pe Terasă e liniște. La  

nivelele de jos e pandemonium, se aud în continuare zgomote asurzitoare. Confruntarea continuă. Profit de momentul efemer în care îmi pot aduna gândurile. Se naște o întrebare: ce au în comun neomarxismul și discriminarea?

Dacă viața nu ar fi mereu prematură ( da, din nou Maestrul William Faulkner ), nu ar trebui să aibă NIMIC în comun. Toți cei care se declară neomarxisti sau care nu se declară dar au un nivel detectabil de neomarxism în sânge.


Intelligentsia din marile Universități, multimilionarii și miliardarii neomarxisti, cardinalii, până la victimele foametei, sclaviei, sărăciei și ignoranței, care speră într-un viitor mai bun, ar trebui să aibă mereu asupra lor tokenul Internaționalismului Proletar, care exclude din principiu orice formă de discriminare.
 

 

Moshe Dayan, Chief of General Staff.jpg foto: ro.wikipedia.org
Generalul Moshe Dayan – a îndeplinit funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Israeliene în perioada 1953-1958.

De pe Terasa Fără Uși se aude un zgomot din ce în ce mai puternic. Din Eternitate se materializează un cortegiu impresionant. Apar pe rând Generalul Moshe Dayan, însoțit de un grup de veterani ai Armatei israeliene, printre care câțiva aviatori ale căror corpuri precar reconstituite din fragmente plutesc într-o ectoplasmă fragilă, mergând alături de soldați din toate armatele care au existat vreodată.

Mai mulți militanți pentru drepturi civile însoțesc scheletul carbonizat al unuia dintre ei care refuză oferta politicoasă de a fi dus la braț spunând că se poate deplasa foarte bine și singur.

( Va urma ) 

Maria Lucia Hațegan este medic și scriitor.

Leave a reply