Opozanta lui Lukașenko ar fi fost reținută și dusă în centrul orașului Minsk

0
672

În dimineața zilei de 7 septembrie, persoane necunoscute ar fi pus-o pe Maria Kolesnikova, membră a Consiliului de coordonare din Belarus și opozanta dictatorului Lukașenko, într-un microbuz cu inscripția „Svyaz”. Scena s-ar fi petrecut lângă Muzeul Național de Artă. Mașina ar fi luat-o într-o direcție necunoscută, relatează jn.pt – cotidian național portughez.

Potrivit Anastasiei (o cititoare a celui mai vechi ziar portughez), totul s-a întâmplat în jurul orei 10.05, lângă Muzeul Național de Artă. În timp ce mergea de pe bulevardul Independenței spre muzeu, aceasta a auzit zgomot, s-a întors și a văzut-o pe Maria Kolesnikova.

Am mai văzut-o live înainte, așa că am recunoscut-o. Am vrut să mă apropii de ea, să vorbesc, să-i mulțumesc și apoi m-am răzgândit, am decis că persoana era oricum obosită… Nu departe de muzeu am văzut un microbuz întunecat parcat cu inscripția Comunicare. În timp ce mergeam am auzit zgomotul unui telefon care cădea pe asfalt, ceva călcând, m-am întors și am văzut cum nişte oameni îmbrăcați în civil și cu măști o împingeau pe Maria în acest microbuz. Unul dintre acești oameni a luat telefonul, a sărit în dubă și au plecat” – spune Anastasia.

Fata nu a îndrăznit să filmeze tot ce s-a întâmplat, pentru că era prea aproape de persoane necunoscute mascate și se temea că va fi și ea reținută.

Telefonul lui Kolesnikova este disponibil, dar nu răspunde

Secretarul de presă al Consiliului de coordonare, Anton Rodnenkov, a declarat pentru TUT.BY la ora 10.13 că Maria era singură în centrul orașului pentru afaceri. Rodnenkov a aflat despre dispariția ei din TUT.BY și a încercat să afle unde se află Maria. La ora 11, telefonul lui Rodnenkov a devenit indisponibil.

Maria Kolesnikova, membru al Consiliului de coordonare pentru transferul pacifist al puterii în Belarus, este una dintre figurile principale ale opoziției bieloruse din țară și unul dintre studenții care nu vor să fie exilați.

VEZI ŞI:

Marea încleștare UE-Putin. Europa o ”rupe” cu Lukașenko, într-un summit de criză pe situația din Belarus

„Vom rezista până la sfârșit”. Interviu la BBC cu Svetlana Tijanóvskaya, lidera opoziției din Belarus, fugită din țară

VIDEO. A vrut bucătarul lui Putin să-l debarce pe Lukașenko? Mercenari ruși arestați în Belarus

Leave a reply