Leivers a fost condamnat sâmbătă la Curtea de Magistrați din Nottingham la trei zile după ce a fost arestat, un timp extrem de scurt după standardele obișnuite ale justiției din Marea Britanie.
„Urgentarea rezolvării acestei probleme este în interesul public, iar curtea nu se va da înapoi de a proteja ofițerii de poliție”, a spus judecătorul Leo Pyle, în pronunţarea sentinţei.
Poliția din Nottinghamshire a spus că Leivers nu este infectat cu Coronavirus și că ofițerii lor sunt „în siguranță și sănătoși„. Instituţia a numit comportamentul său „disprețuitor și îngrozitor” și a mulțumit judecătorului pentru că a trimis un mesaj „puternic și clar”.
Serviciul procuraturii (CPS) a avertizat că orice persoană care folosește Coronavirusul pentru a amenința lucrătorii de urgență se va confrunta cu acuzații grave.
„Procurorul de caz a evidențiat pericolul grav cauzat de comportamentul inculpatului și impactul amenințării cu transmiterea virusului asupra victimelor și serviciului lor„, a spus Karen Thompson, de la CPS.
„Instanța a fost de acord că este o circumstanță agravantă în caz, care se reflectă în sentința de descurajare pronunțată.”, a adăugat Thompson.
Ea a spus că CPS consideră astfel de infracțiuni ca „extrem de grave”, mai ales într-o perioadă în care „serviciile noastre de urgență sunt mai mult decât oricând necesare”.
Pedeapsa maximă pentru fiecare infracțiune din Legea privind agresiunile asupra lucrătorilor de urgență (infracțiuni) din 2018 este de șase luni de închisoare la curțile de magistrați (echivalentul judecătoriilor), iar judecătorul a decis ca cele două pedepse să fie executate consecutiv, deci pedeapsa totală a fost de un an.
În urmă cu aproape două săptămâni, în România s-a petrecut o faptă similară rămasă încă nepedepsită şi pe care chiar şi cei afectaţi o tratează cu relativă înţelegere.
Este absolut corect!
Aşa e.