Marea Britanie iese din carantină și privește calm spre Marry Christmas. Băutura, permisă doar la ”mese substanțiale”

1
1080

Carantina națională pe care o întâmpină populația engleză în acest moment se va încheia pe 2 decembrie, iar țara se va întoarce la sistemul de restricții locale care erau în vigoare înainte de blocadă, ca strategie pentru a opri răspândirea Covid-19, anunță presa din Regatul Unit.

Acest lucru a fost dezvăluit luni, de către prim-ministrul Boris Johnson, în fața deputaților Camerei Comunelor, dar printr-un ecran, deoarece acesta se află în carantină după ce a fost în contact cu un parlamentar care a dat pozitiv pentru Covid- 19. De fapt, intervenția sa a trebuit suspendată din cauza unor probleme tehnice.

Deși, în esență, sistemul a trei niveluri de risc de tip semafor (mediu, ridicat și foarte ridicat) este același, restricțiile vor fi mai dure decât înainte de închiderea totală, toate cu scopul de a permite o relaxare a măsurilor în timpul Crăciunului, pentru reunirea familiilor.

De la sfârșitul carantinei, magazinele de produse neesențiale vor putea să-și redeschidă ușile în toată țara, la fel ca sălile de sport, saloanele de coafură și alte companii de îngrijire personală. În zonele care sunt la nivelul 1, regula de șase va fi aceeași atât în ​​interior cât și în exterior, în timp ce în nivelurile 2 și 3, aceste reuniuni de maximum șase persoane vor fi permise numai în aer liber.

Cinematografele, teatrele și cazinourile vor fi permise pe cele două niveluri inferioare. Cu excepția nivelului 3, un număr limitat de spectatori vor fi permiși la evenimente sportive atâta timp cât distanța socială este garantată.

În ceea ce privește restaurantele, alcoolul poate fi băut doar la ceea ce guvernul numește o „masă substanțială“.

La nivelul 3, toate pub-urile, restaurantele și cafenelele vor trebui să se închidă, deși va fi permisă vânzarea și livrarea la domiciliu. Detaliile cu privire la nivelul inițial la care se află fiecare zonă a țării vor fi publicate joi, iar această gestionare etapizată a pandemiei va continua cel puțin până la sfârșitul lunii martie.

Acest an „a fost în multe privințe un an tragic în care mulți și-au pierdut cei dragi“ și „va continua să fie o iarnă aspră“, a avertizat Johnson, adăugând că acum „Crăciunul nu poate fi normal, și există un drum lung de parcurs, până în primăvară”.

Cu toate acestea, Johnson s-a arătat optimist, afirmând că „drumul spre ieșire este la vedere“, dar între timp „noi trebuie să rezistăm până când noile teste și vaccinuri vin în ajutorul nostru, pentru a reduce nevoia de restricții.“ De aceea a cerut populației să continue „să respecte regulile, să facă teste și să se izoleze atunci când este indicat”.

VEZI ŞI:

Cum și-a pierdut Biden soția și fiica în accidentul mașinii ce transporta bradul de Crăciun

Ana Birchall o acuză pe Gabriela Firea că are postaci anti-justiţie angajaţi la Primăria Capitalei

OMS: “Un Crăciun fără o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”

1 comment

Leave a reply