Marcel Ciolacu i-a scris Ursulei von der Leyen: „Țara alunecă spre o cale nedemocratică”

0
1028

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a scris joi o scrisoare președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care se plânge de „derapajele nedemocratice” ale Guvernului. Liderul PSD susține că executivul a politizat acordarea banilor din buget și a fondurilor europene.

“Președintele PSD le cere președintei Comisiei și vicepreședintelui Frans Timmermans să ia „poziții publice” pentru ca cetățenii români să se simtă „protejați” de Uniunea Europeană când guvernele „încalcă principiile democratice ale statului de drept”, aflăm de pe site-ul digi24.ro


„Țara noastră alunecă spre o cale nedemocratică, iar în calitate de lider al opoziției din România am responsabilitatea de a face tot ce pot pentru a-i ajuta pe români și pentru a ne apăra valorile democratice europene”, se arată în scrisoarea trimisă de președintele Marcel Ciolacu, care a mai subliniat că PSD este deschis la discuții  constructive despre viitorul României pe calea europeană și democratică.

Ciolacu reclamă că partidele din Coaliție au aprobat un buget fără a accepta niciunul dintre amendament, că Guvernul a alocat sume din buget preferențial, după un algoritm politic și că Planul Național de Redresare și Reziliență nu a fost discutat în Parlament.

Portalul Digi24 a scris joi despre nemulțumirea social democraților și despre tensiunile care ar putea pune în pericol banii europeni.

” Social democrații cer guvernului să vină în Parlament cu planul care prevede proiectele finanțate din bani europeni și amenință că, în caz contrar, vor bloca ratificarea tratatului care prevede creșterea contribuției României la Uniunea Europeană. Accesarea fondurilor europene depinde de majorarea contribuției, suțin surse politice.

De asemenea, liderul PSD mai reproșează „atacul public și radical al Guvernului împotriva Avocatului Poporului, a membrilor Curții Constituționale a României și Consiliului Superior al Magistraturii.”, precum și amenințarea liderilor de sindicat de către premier” incheie sursa citată.

Leave a reply