miercuri, septembrie 28

Marcel Boloș: „Ar fi o rușine națională să nu folosim banii europeni”

0
134

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloș a declarat, marți, la TVR INFO că „ar fi o rușine națională” să nu folosim banii europeni. Ministrul spune că ar trebui luate ca exemple autoritățile publice care sunt campioane la atragerea de fonduri europene.

„Dacă nu ai acești bani acum, dacă nu suntem în stare să-i accesăm și să implementam mai ales proiectele care țin de domeniul acesta al marilor servicii publice, este o oportunite pe care dacă o ratăm, eu nu știu dacă se mai întoarce vreodată, ca acest buget să îl ai la dispoziție, aceste investiții să trebuiască să le implementezi și noi să arătam neputința noastră, prin faptul că nu implementăm proiectele și că nu suntem în stare să folosim banii, eu cred că ar fi o rușine națională”, a spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloș.

Autoritățile campioane la accesarea banilor europeni sunt Oradea, Cluj Napoca, potrivit declarațiilor lui Marcel Boloș.

Bucureștiul nu are un loc fruntaș pentru atragerea fondurilor europene, unul dintre proiectele care au rămas în urmă fiind cel de colectare a deșeurilor.

Peste 30 de miliarde de euro din Politica de Coeziune a Uniunii Europene vor putea fi accesate de România până în 2027. La care țara noastră trebuie să adauge alte aproape 14 miliarde și să învestească toți acești bani pentru ca România să se apropie și mai mult de nivelul de trai din celelalte state europene, să facă tranziția verde și să se digitalizeze. Alături de acești bani sunt și fondurile din PNRR.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloș a mai spus că „România are peste 80 de miliarde de euro la dispoziție pentru investiții, ceea ce reprezintă un moment nu numai istoric, cât și unic pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea unei țări cu un asemenea buget pus la dispoziție.”

 

Leave a reply