luni, septembrie 26

Mălin Bot: ” Georgică, nici nu știi cât de mic începi să fii”! Rusia a reușit să se infiltreze, oficial, în Parlamentul României

Dezvăluiri uluitoare, dar prezise de multă vreme de gazetarul bănățean Mălin Bot
0
8732

„Georgică, nici nu știi cât de mic începi să fii”, spune jurnalistul și activistul civic, Mălin Bot, pe rețelele sale sociale.

Ziaristul  prezintă evidente dovezi  referitoare la implicarea regimului de la Kremlin în viața politică și socială din România, și citează un recent articol din portalului Anchete Online care face dezvăluiri incediare

Foto: Cont facebook Malin Bot

 

Publicația amintită a făcut recent dezvăluiri uluitoare, dar prezise de multă vreme de gazetarul bănățean

„Rusia a reușit să se infiltreze, oficial, în Parlamentul României. Folosindu-se de așa zișii patrioți de la AUR, oameni din Republica Moldova, apropiați de rusofonii de peste Prut, au obținut funcții publice (deputați, senatori, consilieri parlamentari),  în cea mai reprezentativă instituție a democrației noastre.

Un joc politic și financiar pervers controlat de Marius Lulea,  om de afaceri dubios, cu  ”deschidere” în Republica Moldova și Transnistria și George Simion,  un tânăr exaltat, fals unionist, cei doi reușind, printr-o rețea de troli, să manipuleze votul românilor și să bage AUR în Parlament.

Aceștia au forțat  granița românească  și au deschis Cutia Pandorei pentru rusofili și oameni de afaceri dubioși, deghizați în patrioți români din Republica Moldova. Dincolo de interesele politice, lideri ai AUR ar fi pus pe picioare, de ceva ani,  o structură bine închegată de trafic cu cetățenia română și de circulație de bani negri de o partea și de alta a Prutului.

Un prim caz este Alexandru Bordeian, secretar executiv al AUR, angajat consilier parlamentar pe fișa de post a grupului de la Camera Deputaților, care este simpatizant al lui Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova.

Acesta a fost surprins, acum câțiva ani, la un chef cu prietenii Rusiei, la complexul turistic Vatra, 25 km de Chișinău. Potrivit unor surse din interior, Bordeian ar fi omul de bază al AUR, cel care ar manageria toate acțiunile politice și financiare ale partidului, de-o parte și de alta a Prutului.  Din anturajul lui Dodon, direct în Parlamentul României!

De asemenea, au aterizat în Parlament,  mulți indivizi, total necunoscuți, ușor de manevrat,  unii cu cetățenie dublă, moldovenească și românească.  Mulți ar fi fost recrutați din organizația Tinerii Moldovei, ( înființată ca asociație de resurse umane pentru AUR),  unii implicații în afaceri dubioase, alții, fără nicio profesie, fără nicio proprietate, necăsătoriți și care apar, mai toți grămadă,  la aceleași adrese din Brăila, Vaslui, Ilfov sau Buzău.

Foarte dubios este faptul că unii parlamentari AUR nu și-au depus CV-urile, iar declarațiile de avere și de interese sunt goale, astfel că nu putem afla nimic despre ei. Nu știm cine sunt, de unde vin, nicio informație transparentă pentru a ne cunoaște parlamentarii. Oare ce ascund acești indivizi?

De exemplu, deputații Raisa Enachi, cu domiciliul în județul Ilfov, Ștefăneștii de Jos,  Cătălin Balabasciuc,  (județul Suceava, comuna Moldovița),  Mitrea Dumitrina (Piatra Neamț),  Darius Pop( județul Maramureș) și Lucian Florin Pușcașu ( Suceava), nu și-au publicat CV-ul, iar în declarațiile de avere și interese nu apare nicio proprietate, nicio profesie, nici angajați, nici șomeri, niciun venit, niciun ban în cont, necăsătoriți. Nici nu știi de unde să-i iei! Ciudat este că deși apar domiciliați în diferite locuri din țară, ei nu sunt nici proprietari, nici chiriași, dar nici legați de acele locuri, în vreun fel.

Totodată deputatul Ciprian Ciubuc,  un prosper om de afaceri din Republica Moldova, născut în satul Ustia, cu două case la Chișinău, cu terenuri agricole la țară, apare cu domiciliul într-un apartament la Brăila.

O situație asemănătoare se înregistrează și la Senat. De exemplu,  senatorul AUR  de Vaslui, Andrei Busuioc, este un om de afaceri din Republica Moldova, cu dublă cetățenie care are firmele și proprietățile  dincolo de Prut, dar are adresa undeva în județul Vaslui (nu apare domiciliul clar din România), fără nicio proprietate în țara noastră. De asemenea, senatorul de Brăila,  Andrei Hanganu, cu firme înregistrate în județul Prahova (SC Food Investement SRL) și la Chișinău (Franzeluța SA),  este domiciliat în județul Buzău, necăsătorit, fără o adresă exactă și fără nicio proprietate în România.

În schimb, despre omul de afaceri Marius Lulea, fondatorul și finanțatorul AUR, cunoaștem conexiunile sale din Republica Moldova. Acesta deține o firmă la Chișinău, Magnum Expert, care recrutează forță de muncă pentru lucrări de construcție, în România.

Anunțurile de recrutare apar pe site-ul de profil din Republica Moldova, în limba română și rusă, societatea lui Lulea având nevoie de ingineri, muncitori necalificați, fierari betoniști, dulgheri, zidari, sudori, instalatori.

Este afișat un număr de telefon din România,  iar ca persoană de contact, apare Marius Lulea, iar adresa de mail este magnumexpert.rm@gmail.com.

Potrivit surselor noastre, muncitorii sunt recrutați pentru construirea de locuințe în București și județul Ilfov. De asemenea, aceste surse ne-au precizat că Lulea s-ar ocupa personal de obținerea de cetățenie românească pentru forța de muncă din Republica Moldova. Binențeles, nu pe gratis.

Se vehiculează, la bursa zvonurilor, suma de 5000 de euro. Traficul cu cetățenia românească ar fi una dintre afacerile lui Marius Lulea. Așa s-a ajuns ca la diferite adrese din țară,  să fie înregistrați,  la o singură locație,  un număr mare moldoveni, cu dublă cetățenie.

Așa se explică și  domiciliul în România, a unor parlamentari AUR din Republica Moldova, care și-ar fi obținut cetățenia românească, pe filiera Lulea- Simion.

De exemplu, potrivit surselor menționate, o adresă pentru multe persoane din Republica Moldova, inclusiv pentru deputatul Ciprian Ciubuc și senatorul Andrei Hanganu, ar fi strada Albinei, nr. 28, Brăila.

Aici, într-un apartament deținut de o femeie, bonă a unui lider AUR, apar cu domiciliul, mulți moldoveni care și-au obținut cetățenia română.

O altă adresă fantomă pentru moldovenii care au obținut cetățenia românească, pe filiera Lulea –Simion, este undeva în municipiul Vaslui, într-un apartament al unui lider AUR. Aici și-ar avea domiciliul virtual, senatorul AUR de Vaslui, Andrei Busuioc, care nu deține nicio proprietate în România.

O situație aparte o reprezintă deputatul AUR Boris Volosatîi, fost director al Liceului Gheorghe Asachi, din Chișinău. Acesta apare cu domiciliul în Huși, județul Vaslui, dar fără adresa exactă. Ca și dascăl, el este putred de bogat. Deține pe numele soției, 6 terenuri agricole, iar pe numele său, un apartament în Chișinău și o casă de locuit la Purcari.

Soția deputatului Volosatîi, Silvia, este omul de afaceri al familiei, care deține și un dosar de corupție. Ea este administratorul firmei Sinteza OS SRL, dar ocupă și funcția de director al Institutului municipal de proiectări ”Chișinău Proiect”, situație, care pare, la prima vedere, conflict de interese. Interesant este faptul că, potrivit unor surse interne, firma Sintez OS SRL, deținută de Silvia Volosatâi, ar fi obținut lucrări de renovare a licelului Gheorghe Asachi, când director era soțul său,  Boris Volosatîi.

De altfel, potrivit unei discuții purtate pe facebook, deputatul Volosatîi a recunoscut că soția lui are dosar penal pentru că ar fi ascuns, în declarația de avere, unele proprietăți deținute de soțul ei. Cum stabilim oare criteriile de integritate pentru un parlamentar care aduce din Republica Moldova o problemă ”penală”?

De asemenea, un alt caz ”problemă” importat de AUR prin deputatul Volosatîi este legat de acuzațiile care îi sunt aduse acestuia, în calitate de director de școală,  de unii părinți, care vorbesc de o mită oferită pentru înscrierea copiilor lor,  la Liceul Asachi, considerat o instituție de lux, din Chișinău. Astfel, într-un dezbatere electorală de acum câțiva ani, când Boris Volosatîi candida la Primăria Chișinău, un contracandidat l-a întrebat pe acesta  de o situație cunoscută în oraș, cum ar fi șpaga de inscriere la Liceul Asachi, în valoare de 300 de dolari. ( vezi video).

AUR, deși se declară o formațiune patriotică de dreapta, când este vorba de bani, nu ține cont de unde primește finanțare. Astfel, este binecunoscută relația specială  pe care a dezvoltat-o  George Simion cu Vlad Cosma sau Sebastian Ghiță. Aceștia au finanțat, în diferite momente, acțiunile desfășurate de Simion, mai ales prin bani alocați pentru sediul AUR din Chișinău, din strada strada Pușkin, unde funcționează și fundația Tinerii Moldovei” încheie sursă citată.

Leave a reply