Mălin Bot: ”Ferma animalelor” este un roman care descrie perfect ceea ce reprezintă AUR astăzi, în România. George Orwell a publicat romanul în Anglia, în 17 august 1945″

A început comedia BALAMUCUL din AUR. Simion Che Gargara anunță ZooRevoluția și se ceartă cu Târziu 
0
2093

A început comedia BALAMUCUL din AUR. Simion Che Gargara anunță ZooRevoluția și se ceartă cu Târziu 

”Ferma animalelor” este un roman care descrie perfect ceea ce reprezintă AUR astăzi, în România.

George Orwell a publicat romanul în Anglia, în 17 august 1945. Este un roman care descrie stalinismul și minciuna hidoasă a dictaturilor comuniste.

Orwell era chiar un socialist democrat și când a scris romanul ”Ferma animalelor” era membru al Partidului Independent al Clasei Muncitoare. Acesta a înțeles însă marea minciună comunisto-stalinistă după experiențele sale cu NKVD în timpul Războiului Civil Spaniol.  

Într-o scrisoare către Yvonne Davet, Orwell a descris „Ferma animalelor” ca fiind romanul său „contra lui Stalin”. 

 

Desigur, pentru mulți dintre hăbăucii care susțin AUR e prea mult să citească un roman. Dar putem să le recomandăm desenul animat inspirat din acest roman.  

S-a difuzat în România în decembrie 1989, după debarcarea lui Ceaușescu, fiind o revelație pentru poporul proaspăt ieșit din comunism. 

 Din păcate, după 33 de ani, mulți au uitat lecția asta a istoriei. Vă propun să le aducem aminte, ca să priceapă săracii de ei cine este AUR și ce reprezintă Simion.  

Link catre articol cont Facebbok, Mălin Bot: ”

 

Leave a reply