luni, septembrie 27

Maia Sandu nu se lasă intimidată

2
119

Maia Sandu a reacționat în fortă, după ce procurorul general al Moldovei a amenintat-o ca-i face dosar penal si a acuzat-o ca a dat ordine sa se faca dosare penale socialistilor si comunistilor.

Declaratiile facute astazi de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, sunt false si iresponsabile. La sedinta CSS din 10 august s-a discutat despre faptul ca membrii a doua grupari criminale, implicati in cazuri mari de coruptie, parasesc nestingherit tara, iar Procuratura nu face nimic pentru a-i opri sau pentru a-i readuce in Moldova, ca sa fie trasi la raspundere. Nu s-a discutat despre dosare impotriva opozitiei, asa cum dezinformeaza Procurorul General. Inainte sa faca declaratii, dl Stoianoglo ar fi trebuit sa consulte procesul-verbal al acelei sedinte la care el, apropo, nu a gasit de cuviinta sa se prezinte.


Sa aplice legea si sa investigheze, inainte de toate, cazurile de mare coruptie – asta am cerut mereu Procurorului General si asta am cerut la sedinta CSS din 10 august. De fiecare data, Alexandr Stoianoglo a venit cu justificari pentru lipsa de rezultate.

Prin declaratiile de azi, actualul Procuror General face front comun cu penalii, devenind instrument si complice in acelasi timp, si isi tradeaza frica fata de actiunile noii guvernari de curatare a sistemului.

Nici dl Stoianoglo, nici coruptii pe care incearca sa ii protejeze acesta nu vor putea opri cea mai importanta reforma de care are nevoie tara – curatarea sistemului judecatoresc si cel al procuraturii de influenta gruparilor corupte”, a scris Maia Sandu.

Reamintim că, Procurorul general Alexandr Stoianoglo a amenintat-o, joi, pe presedintele Maia Sandu cu dosar penal în legatură cu furtul miliardului. Stoianoglu a mai acuzat-o și cu alte prilejuri pe Maia Sandu de ingerinte in justitie.

2 comments

Leave a reply