Maia Sandu, după scoaterea Partidului Șor în afara legii: ”Este o decizie așteptată de societate”

0
849

”Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Partidul Șor. Este o decizie așteptată de societate, anume pentru că moldovenii pun preț și vor să trăiască într-un stat democratic, într-un stat de drept, unde organizațiile criminale nu sunt protejate, ci împiedicate să captureze statul”. Este reacția președintei R.Moldova, Maia Sandu, după ce Partidul Șor a fost scos în afara legii. 

”Un partid politic creat din corupție și pentru corupție este un pericol pentru sistemul constituțional și securitatea statului. Urmează ca instituțiile statului să analizeze considerentele deciziei CC și să întreprindă pașii următori în vederea respectării și implementării efective a acestei decizii”.

Cetățenii Republicii Moldova și-au apărat mereu libertatea și au cerut lege egală pentru toți. Republica Moldova trebuie să devină un stat care sancționează și îi împiedică pe corupți să utilizeze statul și banul public în interes personal. Moldovenii își doresc un stat care să-i protejeze de hoți și să facă dreptate. Doar un stat curățat de cei care îl fură poate oferi bunăstare cetățenilor săi”, a afirmat șefa statului.

Curtea Constituțională a admis, luni, sesizarea Guvernului privind verificarea constituționalității Partidului Politic Șor. Potrivit președintelui CC, Nicolae Roșca, ”se declară neconstituțional Partidul Șor. De la data pronunțării deciziei CC, partidul se consideră dizolvat. Niciun act al acestui partid, adoptat după pronunțarea deciziei Curții Constituționale, nu are valoare juridică. Ministerul Justiției urmează să creeze o comisie care va lua măsurile necesare pentru lichidarea partidului Șor și radierea acestuia din Registrul de Stat. Reprezentanții și membrii Partidului Șor, care la data pronunțării hotărârii exercită mandate de deputat în Parlamentul R.Moldova, contină să-și exercite mandatele, dar devin deputați idependenți și nu se pot afilia la alte partide”, a precizat Nicolae Roșca.

Hotărârea CC este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al R.Moldova.

Leave a reply