duminică, septembrie 26

Maia Sandu declanșează lupta cu Mafia

0
88

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a sustinut marti un discurs dur la adresa conducătorilor parchetelor din țară, imediat după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Activitatea Procuraturii este anemica si exista suspiciuni ca unii procurori ar fi implicati in protejarea unor criminali”, a subliniat Maia Sandu, sugerând că, aceștia vor fi schimbați în curând.


„Procuratura este în vacanță, și la propriu, dar și la figurat. Am invitat reprezentanti de la Procuratura Generala, Procuratura Anticoruptie, Procuratura pentru Combaterea Criminalitatii Organizate si Cauze Speciale (PCCOCS), dar a venit doar un reprezentant de la Procuratura Generala (…) O alta grupare criminala ar putea pleca din tara. Am incercat sa aflam de la Procuratura ce fac pentru ca persoanele implicate in coruptii mari sa nu plece din tara. Membrii Procuraturii spun ca procedurile sunt de vina. In cazul retinerilor unor profesori, procedurile nu sunt impediment, dar in cazul unor hoti – procedurile sunt de vina. E ingrijorator”, a declarat Maia Sandu.

Ea i-a mai enumerat pe cei care au reusit să fugă din țară: Vlad Plahotniuc, Serghei Iaralov, Ilan Sor, Constantin Botnari, Vladimir Andronachi, Gheorghe Cavcaliuc si Veaceslav Platon. Ea a adăugat că există deja „o lista lungă de oameni” care ar putea părăsi nestingheriți țara.

Leave a reply