luni, septembrie 26

Mai mulți parlamentari AUR vor să plece din partid

Pe fondul nemulțumirilor interne tot mai mari din formațiunea condusă de George Simion, mai mulți parlamentari AUR sunt pe punctul de a părăsi acest partid, potrivit surselor g4media.ro.

Europarlamenarul PNȚCD, Cristian Terheș, a confirmat, pentru G4Media.ro, că în urmă cu două săptămâni a avut o ”discuție exploratorie” cu  7 parlamentari AUR care doresc să plece din partid.

”A existat o discuție exploratorie cu 7 parlamentari AUR pentru trecerea la PNȚCD. Ei doreau să plece din AUR, dar grupul e mai mare. Înțeleg că au ceva probleme interne. Oamenii vor să plece în altă parte. Printre alte discuții pe care le-au avut au fost și cu PNȚCD. Întâlnirea a avut loc undeva pe la jumătatea lunii aprilie, la inițiativa lor. A rămas că vom discuta în forul statutar al partidului. Noi vom avea vineri CNC și vom vedea”, a precizat europarlamentarul PNȚCD.

Deputatul Daniel Rusu şi-a anunţat, miercuri, demisia din grupul parlamentar al partidului extremist AUR şi va activa în continuare ca deputat neafiliat, potrivit Agerpres.

„Având în vedere neconcordanţele de tip ideologic şi administrativ care au apărut între subsemnatul şi grupul pe care îl reprezentam, grupul AUR, în calitate de vicelider, vreau să îmi anunţ astăzi ieşirea din grupul AUR şi (…) vreau să vă anunţ că voi rămâne în continuare ca deputat neafiliat, în grupul neafiliaţilor”, a spus Rusu în plenul Camerei Deputaţilor.

Daniel Rusu este deputat de Alba, ales pe listele electorale ale AUR. El a ocupat funcţia de vicelider al grupului parlamentar AUR de la Camera Deputaţilor. În ultimele zile, Rusu l-a criticat pe liderul partidului, George Simion, în mai multe declarații publice.

Într-una din postări, Rusu a criticat faptul că Simion le cere membrilor de partid să plătească o cotizație de 50 de lei lunar.

Leave a reply