”Măgăria” lui Orban sau măgăria lui Ciolacu? Crește tensiunea în războiul politic privind banii de la stat

0
905

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a susţinut, luni, că PSD a alocat bani primarilor după propria politică, ”discriminând cetăţenii”.

Întrebat la Parlament cum comentează acuzaţiile social-democraţilor potrivit cărora banii ar fi împărţiţi în mod discreţionar către primarii membri ai partidelor din coaliţia de guvernare, Orban a afirmat că PSD ar trebui “să tacă pe acest subiect”.


“PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta, pentru că PSD a alocat banii după proprie politică primarilor şi a discriminat cetăţenii români, împărţindu-i în două categorii – cetăţeni români din localităţile cu primari PSD şi cetăţeni români cu primari de alte culori politice. Eu m-aş abţine în locul lor de la declaraţii politice pe acest subiect, pentru că altfel voi fi nevoit să aduc aminte toate alocările care au fost făcute pe PNDL1, pe CNI, pe PNDL 2, din Fondul de rezervă al Guvernului şi ponderea alocărilor, care a fost predominantă către primarii PSD. Nu mai vorbesc de alocările de la Consiliile judeţene care sunt controlate de PSD”, a spus liderul PNL, citat de Agerpres.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că le va face plângeri penale prefecților și premierului Florin Cîțu pentru că nu ar fi alocat bani de investiții pentru administrațiile locale – primării și consilii județene – conduse de lideri PSD.

Ciolacu a dat exemplul unor județe precum Botoșani, Gorj, Olt, Vâlcea, Tulcea sau Vaslui, despre care a spus că ”nu au primit nici un ban”. El a numit ”măgărie” practica guvernului.

”Anexa 7.03, alocări 380 milioane de lei doar pentru cele trei partide din coaliția de guvernare. Vom face plângeri penal la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile în guvernul Orban, guvernul Cîțu. Facem plângeri penale tuturor miniștrilor care au avizat aceste hotărâri de guvern”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că liderii din administrația locală vor să organizeze un protest la Palatul Cotroceni.

Leave a reply