miercuri, septembrie 28

Macron: Rusia „nu poate și nu trebuie să câștige” războiul

0
121

Rusia „nu poate și nu trebuie să câștige” războiul din Ucraina, iar puterile occidentale vor sprijini Kievul atât timp cât va fi necesar, a declarat marți președintele francez Emmanuel Macron, în contextul în care se vorbește tot mai des despre o pierdere a interesului comunității occidentale în fața efortului de război, potrivit Sky News.

Vorbind la finalul summitului G7, Macron a declarat într-o conferință de presă că este clar că Moscova are acum ca singur obiectiv să forțeze Ucraina să se predea.

„Sper cu adevărat că sfârșitul (conflictului) poate fi atins până la sfârșitul anului, cu o certitudine și o dorință, și anume că Rusia nu poate și nu trebuie să câștige”, a afirmat liderul francez.

De asemenea, Macron a repetat că cei care au comis crime de război trebuie să fie trași la răspundere.

El a adăugat: „Sprijinul nostru pentru Ucraina și sancțiunile noastre împotriva Rusiei vor continua atât timp cât va fi necesar și cu intensitatea necesară în zilele și săptămânile următoare”.

Ca parte a eforturilor de a spori presiunea asupra Rusiei, Macron a declarat că susține ideea unui plafon al prețului la petrol și gaze, inclusiv o propunere a SUA de plafonare a petrolului rusesc, dar a spus că aceasta trebuie studiată și extinsă pentru a include o „alianță” de cumpărători, astfel încât sistemul să fie eficient, informează g4media.

Leave a reply