VIDEO. Luna albastră de Halloween și ploaia de meteoriți: fenomenele astronomice care vor avea loc în octombrie

0
1749

În luna octombrie a acestui an apare un fenomen pe care nu-l putem vedea în fiecare an pe cerul nopții: o lună plină dublă.

Luna octombrie este luna preferată pentru iubitorii de mister, paranormal și magie neagră. În plus, anul acesta, toată această aură care înconjoară luna octombrie și sărbătorile de Halloween este sporită de un eveniment foarte izbitor: Luna Albastră, două Luni Pline în aceeași lună.

Luna Albastră nu este numită așa pentru că are o coloratură diferită de restul nopților. O vom vedea în aceeași culoare gri sidefată ca întotdeauna. După cum explică NASA, o Lună Albastră este a doua Lună Plină care apare într-o lună pe calendarul gregorian sau occidental.

Și de ce se numește Luna Albastră?

Există multe teorii despre numele acestui fenomen astronomic. Cu toate acestea, una dintre cele mai răspândite are legătură cu traducerea în limba engleză, „Luna albastră”. Luna Plină a fost întotdeauna înconjurată de superstiții și mistere.

I-au fost date influențe și puteri supranaturale asupra naturii și a tuturor viețuitoarelor care o locuiesc. Din acest motiv, mulți oameni au considerat că o secundă completă în aceeași lună este un semn de ghinion. „Albastru”, în engleză, nu este doar cuvântul folosit pentru a vorbi despre culoarea albastră, ci și pentru a se referi la tristețe.

Astfel, luna octombrie în care au loc cele mai înspăimântătoare festivaluri ale anului în acest an are loc un fenomen asociat cu rău-augur, tristețe și nenorocire.

Ce alte fenomene astronomice am putut vedea în luna octombrie

Suntem deja în ultima treaptă a acestei luni și, desigur, cel mai izbitor lucru pe care îl putem vedea pe cerul nopții este acea Lună Albastră: pe 31 octombrie a doua Lună Plină va străluci pe cer. Cu toate acestea, iubitorii de astronomie s-au putut bucura și de multe alte evenimente:

1 octombrie: prima lună plină a lunii.
3 octombrie: Marte se va ascunde în spatele Lunii.
13 octombrie: în noaptea de marți 13, va exista o conjuncție între Lună și Venus.
14 octombrie: planeta roșie va fi foarte aproape de Pământ și Soarele își va lumina latura vizibilă. Va fi mai strălucitor decât în ​​orice perioadă a anului, deci este cel mai bun moment pentru a-l observa.
16 octombrie: în noaptea de 16 octombrie, lumina lunii va dispărea de pe cer. Este noaptea Lunii Noi și una dintre ultimele care traversează centrul galactic al Căii Lactee.
17 octombrie: când Luna începe să crească, va exista o conjuncție între Lună și Mercur.
20 octombrie: pe 20 și 21 octombrie, începe o ploaia de stele Orionid, care va traversa cerul nopții până în prima săptămână a lunii noiembrie.
22 octombrie: va exista o conjuncție între Lună și Jupiter.
23 octombrie: În noaptea de 23 octombrie va exista o altă conjuncție, de data aceasta a Lunii și a lui Saturn.
29 octombrie: ultima conjuncție a lunii va fi Luna și Marte.
31 octombrie: noaptea morților ajunge din nou pe cer pe Luna Plină.

VEZI ŞI:

Halloween sigur în vremuri de COVID-19

Amazon își retrage costumele Covid-19 pentru Halloween și își cere scuze

Leave a reply