VIDEO. Punem piciorul şi în Capitală: „Bucureştiul lui Antonio Andruşceac”

2
1576

Creştem zi de zi, ceas de ceas, loc cu loc. LUMEALIBERA.RO a fost relansată chiar la începutul pandemiei ca publicaţie dedicată românilor cu mintea deschisă către lume, cu o atenţie specială dedicată publicului interesat de informaţie globală, Diasporei şi oamenilor care „sfinţesc locul” – personalităţi competente şi care schimbă radical în bine lumea din jurul lor.

Ne-am mărit treptat echipa, am deschis şi extins sub-redacţii în Spania, Chicago (SUA), Toronto şi Montreal (Canada).

Am lansat canalul video LUMEA LIBERĂ tv.

Am adus alături de noi voci credibile şi cu expertiză profesională precum prof. dr. Gheorghe Gorun (realizator al rubricii „Lecţia de Istorie”), Ionuţ Iamandi (realizator „Revista presei de limbă engleză”), colaborăm cu jurnalişti cu mare experienţă precum Marian Petruţa (SUA), Ovidiu Nahoi (redactor-şef Radio France International România), Emilia Isailă (Politiknews.ro) sau Grigore Cartianu (ziaristii.com).

Am construit o secţiune specială dedicată informaţiilor despre Uniunea Europeană, care ne influenţează enorm binele naţional, în ciuda atacurilor din interior interesate de îndepărtarea noastră de UE.

Treptat, după doar două luni de viaţă, LUMEALIBERA.RO a devenit o publicaţie de calitate, de informaţie adăugată, originală şi menită să producă dezbatere constructivă în societate. Sigur, fără a rămâne impasibilă la derapaje şi la fenomene foarte periculoase cum este atacul prin fake news la stabilitatea Occidentului.

Am început cumva atipic dar şi provocator, dinspre Europa spre România. Dar inevitabil ne întoarcem tot mai mult cu privirea spre casă, pentru că acolo sunt multe de rezolvat. Iar Capitala este inima schimbării României – dacă aici merge prost, totul se propagă la fel.

Dar cum poate o publicaţie tânără şi încă mică să ajute la schimbarea în bine a Bucureştiului? Simplu: devenind partenera celor care se pricep mai bine decât mulţi dintre noi la problematica oraşului.

Iar ei nu sunt nici primarii, nici parlamentarii aleşi pe malurile Dâmboviţei, nici chiar investitorii. Sunt cei care stau de ani de zile cu privirea atentă la deciziile locale, în Primăria mare sau în cele de sector, acolo unde se construieşte sau se dărâmă viaţa bucureşteanului.

Aşa au apărut Nicuşor Dan şi alţi aliaţi ai săi în bătălia pentru Bucureştiul care cerea eliberarea de sub mafia spaţiilor verzi sau a marilor afaceri imobiliare. Aşa s-a născut, de fapt, Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB), „mama” actualului USR.

Printre aceşti oameni inimoşi care au creat din nimic o platformă de curăţenie Capitală se află un nume mai puţin mediatizat în presa „mainstream”, dar foarte specializat în a pune lupa pe tot ce mişcă în sectorul celebrului Piedone: Antonio Andruşceac.

Este şeful echipei de consilieri locali ai USR de la sectorul 4, dar înainte de orice conotaţie politică este un om foarte priceput în a citi actul administrativ cu mare atenţie. Şi nu doar din postura celui care critică şi depistează afaceri în detrimentul cetăţeanului, ci şi ca iniţiator al „conflictului constructiv”, dacă se poate numi aşa preocuparea sa pentru a REZOLVA o problemă, nu doar pentru a o semnala.

Nu întâmplător, este consilierul local cu cele mai multe proiecte APROBATE dintre toţi consilierii locali din ţară!

L-am descoperit din întâmplare şi am decis să-l intervievăm. Şi nu doar asta, deşi dacă veţi asculta ce spune în interviul de mai jos (în special în a doua jumătate) veţi afla că omul ştie cu „ce se mănâncă” Bucureştiului mai bine decât multe „vedete umflate cu pompa” şi plimbate pe la TV pe post de mari experţi ai locului.

Ci şi ca partener al cititorilor din Capitală, care vor să afle mai multe despre ce se ascunde în bucătăria marilor decizii. I-am propus lui Antonio Andruşceac să fie partenerul LUMEALIBERA.RO pentru Bucureşti.

Va avea o rubrică personalizată „BUCUREŞTIUL LUI ANTONIO ANDRUŞCEAC„, unde are libertatea să scrie sau să filmeze tot ce crede că este în interesul public al cetăţeanului, să invite pe oricine doreşte la un dialog din care să câştigăm cu toţii.

Îl vom asuma ca expertul nostru pentru Capitală. Vocea cea mai profesionistă şi onestă a cititorilor LUMEALIBERA.RO interesaţi de adevărata faţă a Bucureştiului. Nu contează partidul din care face parte, ci expertiza sa administrativă. Şi pasiunea pentru Capitala în care familia sa trăieşte de mai bine de CINCI generaţii.

Bun venit, Antonio Andruşceac! Presa are nevoie de oameni ca tine, urbea de asemenea.

Succes în „BUCUREŞTIUL LUI ANTONIO ANDRUŞCEAC”!

2 comments

Leave a reply