miercuri, septembrie 22

Ludovic Orban, vizită oficială în Israel şi Palestina. Se va întâlni cu Netanyahu şi cu omologul palestinian

0
199

Ludovic Orban efectuează marţi şi miercuri o vizită oficială în Israel şi Palestina. Şeful Exectivului român va avea o întrevedere cu Benjamin Netanyahu, la care cei doi vor semna Protocolul de modificare a Convenţiei dintre cele două guverne.

De asemenea, premierul României va avea o întâlnire la Ramallah cu omologul palestinian Mohammad Shtayyeh, iar discuţiile vor fi axate pe consolidarea colaborării bilaterale, potrivit adevarul.

Premierul Ludovic Orban va avea convorbiri oficiale cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, urmată de semnarea Protocolului de modificare a Convenţiei dintre cele două guverne pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Ierusalim, la 15 iunie 1997, anunţă Executivul într-un comunicat de presă.


Conform sursei citate, prim-ministrul Orban va mai avea întâlniri cu preşedintele Reuven Rivlin, prim-ministrul supleant şi ministru al Apărării,Benjamin Gantz, ministrul Afacerilor Externe Gabriel Ashkenazi, precum şi cu Colette Avital, Secretarul General al World Jewish Restitution Organization. „Principalul subiect al discuţiilor cu oficialii israelieni îl va reprezenta stadiul relaţiilor bilaterale dintre cele două state, cu accent pe domeniile politic, economic şi securitar, precum şi pe modul prin care acestea ar putea fi extinse, aprofundate şi diversificate în beneficiul României şi Israelului.

Totodată, oficialii vor trece în revistă evoluţiile din regiune, cu accent pe dosarele de criză din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord”, mai arată documentul de presă. La Ramallah, premierul Ludovic Orban va avea o întrevedere cu omologul palestinian, Mohammad Shtayyeh.

Discuţiile vor viza, în principal, stadiul relaţiilor bilaterale româno-palestiniene, cu accent pe modalităţi de consolidare a colaborării dintre România şi Palestina, ca o contribuţie concretă la construcţia instituţională şi dezvoltarea Palestinei.

De asemenea, oficialii vor efectua o trecere în revistă a celor mai recente evenimente din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, cu accent pe Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, inclusiv din perspectiva recentelor evoluţii din regiune”, conchide sursa menţionată.

Ludovic Orban va fi însoţit în vizita sa de ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu şi ministrul Apărării Nicolae Ciucă.

Leave a reply