vineri, septembrie 24

Ludovic Orban: ”N-aș vrea ca vreun cetățean român să înțeleagă că noi facem reforme pentru că ne cere Comisia Europeană”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, într-o conferință de presă, că pachetul de reforme pe care trebuie să le realizeze Guvernul României drept condiție pentru acceptarea de către Comisia Europeană a modului de alocare a banilor din PNRR, nu este o cerință a oficialilor europeni. 

„Reformele guvernului sunt incluse în programul de guvernare și se derulează nu pentru că ne cere Comisia Europeană. S derulează pentru că au făcut parte din angajamentul partidelor din coaliție în campania electorală și au fost incluse în programul de guvernare.


Sigur că au apărut câteva elemente în plus dar foarte puține, dar n-aș vrea ca vreun cetățean român să înțeleagă că noi facem reforme pentru că ne cere Comisia Europeană”, a afirmat președintele PNL.

Acesta a enumerat reforme în legea pensiilor, salarizarea din sectorul public, digitalizarea, reforma în privința sistemului fiscal, în justiției, în educație, în sănătate, spunând că „toate acestea fac parte din reformele incluse în programul de guvernare”

„Noi aceste reforme le avem deja înscrise”, a spus Orban.

Leave a reply