sâmbătă, iulie 13

Londra, din nou sub teroare. Alertă după bomba de la metrou

0
965

Nivelul alertei de terorism a fost ridicat, vineri seară, în urma atacului din staţia Parsons Green, în sud-vestul Londrei, a anunţat premierul Theresa May, citată de BBC.

Conform Theresei May, nivelul a fost ridicat de la sever la critic, asta însemnând că un atac este iminent.

Autorităţile britanice au anunţat că 29 de persoane au fost rănite în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat (IED) la bordul unui vagon de metrou, vineri dimineaţa, la o oră de vârf, în Parsons Green, vestul Londrei..

Cele mai multe dintre victime au arsuri superficiale, iar viaţa nu le este în pericol, potrivit News.ro

O adevărată vânătoare a fost în curs de desfășurare vineri pentru găsirea celui care a încercat să facă masacru într-un tren din Londra, plin de elevi și navetiști.

Polițiștii  au găsit imagini ale televiziunii CCTV, care au capturat atacatorul în timp ce acesta a intrat în tren, cu bomba împachetată într-o găleată de plastic albă, în interiorul unui sac de supermarket Lidl. Se crede că trenul a avut la bord transmisie CCTV, și există un număr mare de camere care acoperă rețeaua.
Statul islamic și-a asumat responsabilitatea pentru explozie, a declarat vineri seară agenția Amaq a grupului terorist.

„Pentru această perioadă, personalul militar va înlocui ofițerii de poliție în funcții de gardă la anumite situri protejate care nu sunt accesibile publicului”, a spus premierul Theresa May.

„Publicul va vedea polițiștii mai înarmați pe rețeaua de transport și pe străzile noastre, oferind protecție suplimentară. Acesta este un pas proporțional și sensibil, care va oferi o protecție suplimentară în timp ce investigația progresează „, a spus ea.

Primarul din Londra, Sadiq Khan, de origine musulmană, a descris atacul ca fiind hidos și a adăugat: „Nu vom fi niciodată învinși.”

Anchetatorii cred că dispozitivul a fost detonat de la distanță, ceea ce a sugerat că este posibil să nu fi fost pregătit ca un atac sinucigaș și că atacatorul ar fi putut părăsi trenul înainte de explozie.

Între timp, primul răspuns al lui Donald Trump la atac – un tweet în care a susținut că „teroristul pierdut” fusese pe radarul lui Scotland Yard și că poliția mai proactivă era necesară – a fost respinsă de un purtător de cuvânt al poliției drept „nefolositoare”. De asemenea, a criticat președintele american, spunând: „Nu cred niciodată că este de ajutor ca cineva să speculeze despre ce este o investigație în curs”.

Este cel de-al cincilea atac terorist pe care Marea Britanie l-a suferit în mai puțin de șase luni.

Într-o declarație televizată, vineri seara, premierul a declarat că nivelul de amenințare teroristă din Marea Britanie este ridicat la cel mai înalt rating, iar polițiștii armați și membrii armatei vor fi văzuți pe străzi în zilele următoare.

Leave a reply