Loc pe plajă rezervat de pe telefonul mobil. Cum schimbă pandemia obiceiurile de vacanţă

Dezbaterea despre modul în care ar trebui gestionate plajele în această vară și activitatea lor combinată cu măsurile esențiale sociale și de sănătate din cauza pandemiei coronavirusului lasă să se întrevadă primele concluzii şi scoate la iveală noi idei revoluţionare. 

Obiectivul este ca ocuparea locurilor pe plajă să poată fi cunoscută astfel încât orice om să poată decide, cu date actualizate la fiecare câteva ore, în ce puncte să se deplaseze și, astfel, să evite să se îndrepte către locuri saturate. În plus, ar exista posibilitatea rezervării unui loc la un anumit moment în municipalitățile care doresc să reglementeze biletele în acest fel.

Companiile de noi tehnologii se mişcă rapid pe aceste teren şi au creat soluţii tehnice inedite, anunţă La Voz de Galicia.

Compania tehnologică Amazing Up, care a creat o aplicație mobilă care permite municipalităților să controleze accesul și capacitatea printr-un sistem de rezervare prealabil.

Obiectivul, după cum au explicat dezvoltatorii aplicației „Safe Beach App”, este ca oamenii să se poată bucura de plajele Mediteranei „în mod responsabil și în siguranță”, odată ce accesul va fi permis din nou.

În acest sens, managerul Amazing Up, Juan José Ortiz, afirmă că aplicaţia este de fapt un sistem „foarte simplu” de rezolvare a problemei prezentate de municipalitățile din zonele de coastă pentru a aplica normele de prevenire și distanță socială impuse de existenţa coronavirusului.

Diferite municipalități își propun deja propriile măsuri, bazate în mare parte pe bariere fizice pentru delimitarea spațiilor.

Aplicația Safe Beach propune un sistem prin care pictogramele mici sau balizele puse în nisip vor fi colorate pentru a crea o matrice, un spațiu împărțit în care fiecare element va identifica o zona delimitată în funcție de măsurătorile din teren.

Vizitatorii vor intra în aplicație de acasă pentru a vedea dacă există spațiu liber. Utilizatorii vor găsi colorate în albastru sau în roșu zonele care sunt disponibile în fiecare interval de timp și astfel le pot rezerva pentru a-şi asigura accesul în zona dorită de plajă.

Primăriile au început deja să lucreze la delimitarea locurilor

Un alt punct pe lista obiectivelor de rezolvat pentru plajele cu cea mai mare afluență va fi sectorizarea celor cu o suprafață mare.

O măsură care va însemna că pot exista spații dedicate exclusiv celor peste 65 de ani sau chiar familiilor întregi.

Principala regulă rămâne menținerea distanței de siguranță între toți utilizatorii.

De aici înainte, Guvernul va lăsa libertatea primăriilor de a controla capacitatea de ocupare și de a o planifica, prin metode „clasice” (un agent de protecție civilă sau un corp de poliție la intrarea pe nisip, care numără intrările și ieșirile) sau prin metode moderne.

Apropo de acest ultim plan, au apărut chiar aplicații precum cea proiectată de Guvernul regiunii Valencia sau cea planificată de Consiliul Local Canet, care intenționează să împartă și plajele în spaţii ce pot fi rezervate via telefonul mobil.

Proiectul include un plan specific pentru a garanta distanța de siguranță în puncte mai critice, cum ar fi plaja sau marea. Locurile de joacă pentru copii și cele pentru sport pot fi activate dacă protocoalele de securitate sunt păstrate și, dacă nu, acestea trebuie să rămână închise. Zonele de hamacuri și umbrele trebuie delimitate, alocarea lor va fi controlată și, după fiecare utilizare, trebuie dezinfectate.

 

 

Leave a reply