Liviu Negoiță, înapoi lângă Băsescu! Dorinel Munteanu, EBA și alte surprize la PMP. Plus ”locomotiva” Cristian Diaconescu

0
2259

Liviu Negoiţă, fost primar al Sectorului 3, a declarat, sâmbătă, că s-a înscris în PMP. Negoiță a spus că partidul are o echipă de oameni serioşi şi el îşi poate aduce contribuţia prin experienţa de parlamentar şi în administraţia publică.

“Am revenit pentru că am găsit aici, în PMP, o echipă de oameni serioşi, experienţa pe care eu o am atât în calitate de parlamentar şi în administraţia publică a Bucureştiului m-a făcut să decid venirea în Partidul Mişcarea Populară şi să putem să facem ceva pentru bucureşteni şi pentru românii din celelalte localităţi. Eu cred că, aşa cum se poate observa pe scena politică, atât politica pe care o face PNL, cât şi PSD, dar şi USR care este un implant nereuşit în politica românească numai uitându-se românii la o astfel de variantă îşi dau seama că au nevoie de PMP, de aceea sunt aici, sper să-mi aduc contribuţia ca noi să obţinem un procent important şi să facem legi necesare pentru bucureşteni, dacă ar fi să mă refer la faptul că se moare în Bucureşti, dincolo de pandemie, de poluare. Ori nu se poate ca Parlamentul să rămână impasibil la o astfel de situaţie Bucureştiul aproape cea mai poluată capitală din UE. De asta sunt eu aici”, a declarat Liviu Negoiţă, la sediul BEM.


Cristian Diaconescu, cea mai populară figură de pe listele PMP la noile alegeri

Negoiță a fost primar al sectorului 3, iar în noiembrie 2009 a fost propus de Traian Băsescu ca premier desemnat, într-un moment foarte delicat pentru țară, urmare a crizei financiare provocate de fostul premier până în 2008, Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a băgat intenționat România în criză, mărind pensiile în plină criză financiară globală, ceea ce a adus bugetul în colaps.

”Domnul Tăriceanu a majorat pensiile ŞTIIND că vine criza. A cheltuit 5 miliarde de euro ŞTIIND că vine criza! Pentru că începuseră probleme în SUA cu Lehman Brothers şi creditele subprime şi era clar că Europa va fi infestată, dar nu i-a păsat”, a declarat Cristian Diaconescu, într-un interviu pentru LUMEALIBERA.RO.

Propunerea lui Negoiță venea după ce acesta abia ce câștigase primăria sectorului 3 cu un scor astronomic: 80%.

Liviu Negoiță nu este singurul care a făcut o vreme un pas în spate și acum revine la rampă.

PMP a reușit s-o ”recupereze” și pe fiica mai mică a fostului președinte. Elena Băsescu, alintată EBA după sloganul său de campanie, fost europarlamentar în mandatul 2009-2014, va candida la Constanța din partea PMP.

O altă surpriză a PMP la aceste alegeri este candidatura fostei mari glorii fotbalistice, Dorinel Munteanu, din Generația de Aur, care va candida din partea PMP la Cluj.

PMP a venit cu surprize, dar și cu decizii firești, în aceste zile în care partidele finalizează listele de candidați pentru Camera Deputaților și Senat.

Robert Turcescu, cel mai bun comunicator al partidului după vasta sa experiență ca jurnalist, va merge să ”tragă” lista la Brașov, după ce a fost 4 ani parlamentar PMP de Constanța.

De asemenea, Ioana Constantin, care a făcut o figură frumoasă în alegerile de la sectorul 1, va fi cap de listă la Camera Deputaților în Capitală.

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Municipal listele pe Bucureşti ale candidaţilor la parlamentare, la Camera Deputaţilor lista fiind deschisă de Eugen Tomac, preşedintele formaţiunii, iar la Senat, de Cristian Diaconescu.

Următorii pe lista pentru Camera Deputaţilor sunt: Ioana Constantin, Sebastian Moise, Liviu Negoiţă, Ştefan Florescu, Gabriel Rădulescu.

Pe lista PMP Bucureşti pentru Senat se mai află Doru Onaca.

Liderul PMP, Eugen Tomac, a anunţat sâmbătă înscrierea lui Liviu Negoiţă în partid.

“Se pare că suntem primul partid care şi-a depus astăzi lista de candidaţi pentru Bucureşti la Camera Deputaţilor şi Senat. Traversăm o perioadă foarte grea, nu am mai avut o asemenea situaţie, ca în plină criză de sănătate publică să avem alegeri parlamentare. Prin urmare, cred că toată clasa politică are în faţă un test extrem de important, acela de a-i convinge pe români că democraţia nu poate fi suspendată, chiar şi în asemenea situaţii şi trebuie să dăm un vot responsabil pentru un Parlament care are în faţă o sarcină extrem de grea, aceea de a pregăti ţara de o perioadă extrem de dură. Un Parlament care trebuie să vină să dea legi bune pentru economie, pentru sănătate, pentru educaţie”, a spus Tomac la sediul BEM.

Ioana Constantin a avut o campanie bună la sectorul 1

El şi-a exprimat regretul că românii trebuie să voteze un Parlament tot de 500 de parlamentari, şi nu de 300, aşa cum s-a decis la referendum. Tomac a amintit că din 2018 există la Legislativ un proiect privind reducerea parlamentarilor la 300, însă până în prezent Camera Deputaţilor nu l-a votat.

Cu o garnitură de foști politicieni de prim rang – unde excelează candidatura lui Cristian Diaconescu la Senat, în București – și tinere promisiuni crescute ”la umbra” lui Traian Băsescu, PMP poate juca o carte interesantă în aceste noi alegeri parlamentare.

Eugen Tomac a precizat că obiectivul PMP este obţinerea unui scor de 10% la alegerile parlamentare, dar o performanță va fi și intrarea în viitorul Parlament, având în vedere că Pro România și ALDE – partide ghidate de asemenea de lideri cu experiență, Ponta și Tăriceanu – nu au reușit să treacă pragul de 5% la locale și probabil că asta se va întâmpla și la alegerile generale.

Explicația stă în competiția acerbă în partea dreaptă a eșichierului politic, unde PMP luptă pentru procente cu principalele două forțe anti-PSD: PNL, câștigătorul alegerilor din 27 septembrie, și USRPLUS, formațiune care a obținut un scor neașteptat de mic (7%) față de alegerile europarlamentare de anul trecut (peste 22%), dar care are încă potențial.

Leave a reply