Ligia Deca urmează să prezinte săptămâna viitoare Legile Educației

0
466

Coaliția de guvernare a ajuns la un consens în ceea ce privește Legile Educației, potrivit unor surse adevărul. Ligia Deca urmează să prezintă, la începutul săptămânii viitoare, pachetul de legi.

Sursele citate au precizat că urmează să fie stabilit și un calendar în acest sens, iar forma prezentată săptămâna viitoare nu va fi cea definitivă, fiind acceptate amendate în comisiile de specialitate.

Planul inițial al Coaliției era să treacă legile Educației de Guvern până pe 15 februarie, iar în martie de Parlament, însă acestea au primit undă verde din partea Coaliției abia în ședința de astăzi, 23 februarie.

Vasile Dîncu a anunțat, la jumătatea lunii februarie, că legile Educației vor intra în dezbatere și în Guvern până la finalul acestei luni.

PSD-știi susțin că nu trebuie decuplate cadrele didactice de la Legea salarizării și nu sunt de acord nici cu o creștere de aproximativ 50% a salariilor debutanților, potrivit unor surse social-democrate. PSD nu e de acord nici cu organizarea propriilor concursuri de admitere de către licee, o prevedere existentă în prima formă a proiectelor apărută în spațiul public. În ultimul rând, PSD nu e de acord cu schimbarea procedurii pentru Bacalaureat, nici cu înființarea unor noi organisme instituționale (centre naționale, corpuri profesorale, agenții etc.).

În schimb, liberalii au ca priorități pe care vor să le mențină triplarea bugetului pentru burse, transformarea programului „Masa caldă” în „Masa sănătoasă” și numărul beneficiarilor să fie de un milion de elevi sau ca angajatorii care înființează unități de educație timpurie (0-6 ani), destinate copiilor propriilor angajați, să poată beneficia de facilități.

Leave a reply