miercuri, septembrie 28

Liderul SNPPC: „Guvernul simulează un dialog social; miniştrii PNL spun că PSD nu vrea să dea bani şi invers”

0
533

Principalele partide de guvernământ joacă un ping-pong cu noi şi simulează dialogul social, pentru că dacă mergem să discutăm la un minister din PNL, ni se spune că PSD nu vrea să dea şi invers, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Vasile Zelca.

„Începem protestele la Ministerul Finanţelor, pentru că Ministerul Finanţelor este cheia în aplicarea a orice înseamnă ban public pentru bugetari. Adică Legea 153/2017 privind salarizarea bugetarilor, Legea 223 din 2015 privind pensiile militare de stat şi orice calculare a sporurilor, care, chiar dacă stau în semnătura ministrului de resort, domnului Bode, îşi au resursa tot din Ministerul Finanţelor. Am observat că, din păcate, în ultimul timp, cele două principale partide de guvernământ joacă un ping-pong, simulează efectiv dialogul social. Ne-a invitat la discuţii, într-adevăr, există acum un dialog social, ca să zic aşa, cu ghilimelele de rigoare, faţă de guvernul de tristă amintire, Cîţu.

Numai că dacă mergem la un minister care aparţine PSD, ni se spune că PNL nu vrea să ne dea. Dacă mergem să discutăm la un minister din PNL, ni se spune că PSD nu vrea să dea. Noi, din martie, ne-am prins un pic de acest joc murdar şi am solicitat celor trei partide de guvernământ, respectiv PNL, PSD, UDMR, să accepte o întâlnire la nivel de preşedinţi cu noi, să discutăm cu cărţile pe masă, să vedem cine nu este de acord sau de ce nu este de acord cu aplicarea legii”, a subliniat Zelca.

Acesta a adăugat că de aproximativ 8 luni Guvernul Ciucă „se târâie” să acorde nişte majorări care însumează undeva la 130-140 de lei net în buzunarul fiecărui poliţist.

„Nu comentăm politica financiară a Guvernului, dar criticăm faptul că de aproximativ 8 luni de zile Guvernul Ciucă efectiv se târâie să ne acorde nişte mizerii de aşa-zise majorări care însumează undeva la 130-140 de lei net în buzunarul fiecărui poliţist, de parcă ne-ar da luna de pe cer sau jumătate din Planeta Marte. Din păcate, noi suntem în mijlocul unui război politic între PSD şi PNL, pentru că după cum foarte bine ştiţi de cele două partide şi-au împărţit ministerele de forţă, ministerele care dau aviz pe orice înseamnă salarizare.

Şi anume PNL are Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei, iar PSD are Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii. Am observat că, de câte ori ne-am întâlnit, nu sunt bani, ba sunt bani. Noi mai am făcut şi proteste în februarie dacă ţineţi minte, la Ministerul de Finanţe. Am vorbit de atunci cu ministru Câciu şi ni s-a spus „Domne, haideţi să vedem cum vom sta cu banii în iunie – iulie”. S-au lăudat că merge economia, că se mişcă. Văd că nu se mişcă nimic”, a subliniat liderul sindical.

Potrivit sursei citate, între timp a apărut un proiect de Ordonanţă de la Ministerul Muncii prin care Guvenul doreşte să acorde majorarea de 1 pe 4 din ce mai este de luat, în cursul lunii august, informează agerpres.

 

Leave a reply