miercuri, noiembrie 30

Liderul PSD candidează la un post de vicepreședinte al Internaționalei Socialiste

0
22

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, candidează la un post de vicepreședinte al Internaționalei Socialiste la congresul care se desfășoară vineri și sâmbătă la Madrid. Informația apare pe pagina oficială a evenimentului, însă PSD nu a comunicat candidatura sa în mod oficial. Potrivit organizatorilor, sunt 36 de posturi de vicepreședinți, iar din lista candidaților rezultă că sunt 46.

Pentru a asigura un echilibru geografic între cei 36 de membri aleși ai Prezidiului, membrii au fost împărțiți în patru regiuni: Africa, Americi, Europa și Orientul Mijlociu, Caucaz, Asia-Pacific, potrivit g4media.

Cel de-al XXVI-lea Congres al Internaționalei Socialiste va avea loc la Madrid, Spania, în perioada 25-27 noiembrie, găzduit de Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol, PSOE. Consiliul se va reuni în dimineața zilei de 25 noiembrie, fiind precedat cu o zi înainte, joi, 24 noiembrie, de reuniuni ale comisiilor statutare și de un dineu de lucru al prezidiului.

Pentru funcția de președinte al Internaționalei Socialiste candidează premierul Spaniei, Pedro Sanchez (Spania) iar pentru funcția de secretar general al Internaționalei Socialiste candidează Benedicta Lasi, Ghana.

Leave a reply